Notencake
Noten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen en je verwerkt ze makkelijk in je brood of gebak. In een heerlijke boerencake bijvoorbeeld. Lekker smeuïg én crunchy!
Voeg toe aan receptenboekje

Notencake

1
Verwarm de oven voor op 150 °C. Roer de boter zacht. Voeg eerst de eieren en daarna de mix toe. Klop 5 minuten tot een homogeen beslag.
Notencake
2
Hak de geroosterde hazelnoten en de gebroken walnoten fijn of plet ze met een deegrol.
Notencake
3
Voeg de notenstukjes toe aan het beslag.
Notencake
4
Vet de bakvorm in met spray-invetter.
Notencake
5
Vul de bakvorm met het beslag.
Notencake
6
Bak de cake 20 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 30 minuten bakken op 170 °C.

Noten fijn maken? Doe ze in een plastic zakje en rol er met de deegrol over. Zo hou je alle stukjes netjes bij elkaar.

Notencake

1 cake van 25 cm
Bak- en kookbenodigdheden
Mes
Snijplank
Spray-invetter
Voor je cake
150 g boter
3 eieren
40 g Amandelschilfers
40 g Gebroken walnoten, in stukjes
40 g Geroosterde hazelnoten, in stukjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Notencake

1 cake van 25 cm
Bak- en kookbenodigdheden
Mes
Snijplank
Spray-invetter
Voor je cake
150 g boter
3 eieren
40 g Amandelschilfers
40 g Gebroken walnoten, in stukjes
40 g Geroosterde hazelnoten, in stukjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 150 °C. Roer de boter zacht. Voeg eerst de eieren en daarna de mix toe. Klop 5 minuten tot een homogeen beslag.
Notencake
2
Hak de geroosterde hazelnoten en de gebroken walnoten fijn of plet ze met een deegrol.
Notencake
3
Voeg de notenstukjes toe aan het beslag.
Notencake
4
Vet de bakvorm in met spray-invetter.
Notencake
5
Vul de bakvorm met het beslag.
Notencake
6
Bak de cake 20 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 30 minuten bakken op 170 °C.

Noten fijn maken? Doe ze in een plastic zakje en rol er met de deegrol over. Zo hou je alle stukjes netjes bij elkaar.


Wat zeggen anderen