Volkoren no-knead bread
Brood maken zonder kneden klinkt een beetje geheimzinnig, maar deze bakmethode staat garant voor pure verwennerij. Eerst meng je alle ingrediënten door elkaar. Dan geef je het deeg tijd genoeg om te rijzen en te fermenteren. Na 18 uur bak je het brood in een ovenvaste kookpot. Het resultaat is een brood met een knapperige korst en een zacht luchtig kruim binnenin. Kies je favoriete broodmix en ga meteen aan de slag voor een no-knead bread!
Voeg toe aan receptenboekje

Volkoren no-knead bread

1

Deeg maken

Meng de bloemde gist en het zout in een grote mengkom door elkaar. Voeg het water toe en roer tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Er ontstaat nu een plakkerig deeg. 

Volkoren no knead bread
2

Rijstijd

Dek af met vershoudfolie en laat 18 uur op kamertemperatuur rusten, het deeg zal rijzen en fermenteren.
Volkoren no knead bread
3

Bereiding

Bestrooi als de rijstijd erop zit het werkblad zeer royaal met bloem (Surfina bijvoorbeeld). Stort het deeg erop en strooi ook wat bloem op het deeg om het te kunnen bewerken.
Volkoren no knead bread
4

Druk het deeg plat en vouw de zijkanten naar binnen. Draai het deeg een kwartslag en vouw de zijkanten opnieuw naar binnen.

Volkoren no knead bread
5

Bakken

Dek af met vershoudfolie en laat 15 minuten rusten. Bestrooi een bakmat met Surfina-bloem en vorm een deegbol van het slappe deeg. Leg de bol met de naad omhoog op de bakmat. Het deeg is vrij slap, maar dit hoort zo.

Volkoren no knead bread
6
Dek de deegbol af met een met bloem bestoven handdoek en laat 2 uur rijzen. Vet een ovenbestendige kookpot in met plantaardige olie en beleg de bodem met bakpapier. Plaats de kookpot in de oven en verwarm die voor op 230°C. Wacht tot de oven volledig is opgewarmd.
Volkoren no knead bread
7
Neem voorzichtig de pot uit de oven en stort het deeg erin. Zet het deksel op de kookpot en bak het brood 30 minuten. Verwijder het deksel en bak nog 15 à 20 minuten tot het brood een goudbruine korst heeft. Laat afkoelen op een rooster.
Volkoren no knead bread

Tip

Zin in nog meer no-knead bread? Je kunt zoveel experimenteren als je wilt met een andere Classic mix naar keuze. Succes gegarandeerd!

Volkoren no knead bread

Voor 1 brood
Voor je brood
11 g zout
470 ml lauw water
Plantaardige olie
Bak- en kookbenodigdheden
Ovenvaste kookpot van 26 cm Ø
Grote houten lepel
Keukenhanddoek
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Volkoren no knead bread

Voor 1 brood
Voor je brood
11 g zout
470 ml lauw water
Plantaardige olie
Bak- en kookbenodigdheden
Ovenvaste kookpot van 26 cm Ø
Grote houten lepel
Keukenhanddoek
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Meng de bloemde gist en het zout in een grote mengkom door elkaar. Voeg het water toe en roer tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Er ontstaat nu een plakkerig deeg. 

Volkoren no knead bread
2

Rijstijd

Dek af met vershoudfolie en laat 18 uur op kamertemperatuur rusten, het deeg zal rijzen en fermenteren.
Volkoren no knead bread
3

Bereiding

Bestrooi als de rijstijd erop zit het werkblad zeer royaal met bloem (Surfina bijvoorbeeld). Stort het deeg erop en strooi ook wat bloem op het deeg om het te kunnen bewerken.
Volkoren no knead bread
4

Druk het deeg plat en vouw de zijkanten naar binnen. Draai het deeg een kwartslag en vouw de zijkanten opnieuw naar binnen.

Volkoren no knead bread
5

Bakken

Dek af met vershoudfolie en laat 15 minuten rusten. Bestrooi een bakmat met Surfina-bloem en vorm een deegbol van het slappe deeg. Leg de bol met de naad omhoog op de bakmat. Het deeg is vrij slap, maar dit hoort zo.

Volkoren no knead bread
6
Dek de deegbol af met een met bloem bestoven handdoek en laat 2 uur rijzen. Vet een ovenbestendige kookpot in met plantaardige olie en beleg de bodem met bakpapier. Plaats de kookpot in de oven en verwarm die voor op 230°C. Wacht tot de oven volledig is opgewarmd.
Volkoren no knead bread
7
Neem voorzichtig de pot uit de oven en stort het deeg erin. Zet het deksel op de kookpot en bak het brood 30 minuten. Verwijder het deksel en bak nog 15 à 20 minuten tot het brood een goudbruine korst heeft. Laat afkoelen op een rooster.
Volkoren no knead bread

Tip

Zin in nog meer no-knead bread? Je kunt zoveel experimenteren als je wilt met een andere Classic mix naar keuze. Succes gegarandeerd!


Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 22/11/2018 16:18
Misschien een domme vraag, maar moet het deksel op de pot? Waarschijnlijk wel, maar dat staat niet duidelijk vermeld.

Anoniem
Geplaatst Op 26/11/2018 14:48
Via stap 7 kan je de instructies voor het deksel vinden: "Neem voorzichtig de pot uit de oven en stort het deeg erin. Zet het deksel op de kookpot en bak het brood 30 minuten. Verwijder het deksel en bak nog 15 à 20 minuten tot het brood een goudbruine korst heeft. Laat afkoelen op een rooster." met vriendelijke groet, Marie & Michel