Mueslibrood
Maak heel makkelijk een gezond en vezelrijk brood. Combineer vezelvolkorenbrood met een portie muesli en je krijgt een heerlijk bruin broodje met graanvlokken, noten en vruchten.
Voeg toe aan receptenboekje

Mueslibrood

1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Mueslibrood
2
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat. Vouw het weer samen en maak het langwerpig.
Mueslibrood
4
Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Strijk het in met water en bestrooi het met muesli.
Mueslibrood
5
Laat het brood opnieuw 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6
Bak het brood 35 minuten op 220 °C.

Muesli neemt water op uit het deeg. Daarom voegen we meer water toe dan in andere broodrecepten.

Mueslibrood

1 brood
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je brooddeeg
15 g boter
365 ml water
8 g zout
Voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Mueslibrood

1 brood
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je brooddeeg
15 g boter
365 ml water
8 g zout
Voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Mueslibrood
2
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat. Vouw het weer samen en maak het langwerpig.
Mueslibrood
4
Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Strijk het in met water en bestrooi het met muesli.
Mueslibrood
5
Laat het brood opnieuw 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6
Bak het brood 35 minuten op 220 °C.

Muesli neemt water op uit het deeg. Daarom voegen we meer water toe dan in andere broodrecepten.


Wat zeggen anderen