Mokka-petitfours
Petitfours zijn een topdessertje voor de feestdagen of gewoon een lekkere traktatie bij de koffie. Leuk om te maken, prachtig om te zien en vooral heerlijk om op te eten!
Voeg toe aan receptenboekje

Mokka-petitfours

1

koekjes bakken

Voeg alle ingrediënten samen en kneed tot een homogeen deeg. Laat het deeg minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mokka-petitfours
2
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Steek rondjes uit van 3 cm. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Mokka-petitfours
3

crème au beurre maken

Zorg dat boter en water op kamertemperatuur zijn. Roer de boter zacht. Meng de mix met de suiker. Doe er het water bij en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter, terwijl je het geheel klopt met een handmixer met kloppers. Klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op. Voeg naar smaak mokka-aroma toe.
Mokka-petitfours
4
Schep de crème au beurre in een spuitzak met rond spuitmondje. Spuit op ieder koekje een dot crème au beurre.
Mokka-petitfours
5
Verwarm het zakje chocoladeglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Giet het glazuur in een kommetje en doop de koekjes met crème au beurre erin.
Mokka-petitfours
6
Klop slagroom op met een beetje suiker. Schep de slagroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Versier met een toefje slagroom en werk af met een chocolade koffieboontje.
Mokka-petitfours

Klop je crème au beurre lang genoeg op. Zo wordt de crème luchtig en mooi egaal.

Mokka-petitfours

50 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Rond spuitmondje
Rond uitsteekvormpje 3 cm
Wegwerpspuitzakken
Voor je crème au beurre
100 g boter
250 ml water
Voor je koekjes
1 eidooier
70 g harde boter
Voor de afwerking
Chocoladeglazuur Dr. Oetker
Slagroom
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Mokka-petitfours

50 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Rond spuitmondje
Rond uitsteekvormpje 3 cm
Wegwerpspuitzakken
Voor je crème au beurre
100 g boter
250 ml water
Voor je koekjes
1 eidooier
70 g harde boter
Voor de afwerking
Chocoladeglazuur Dr. Oetker
Slagroom
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

koekjes bakken

Voeg alle ingrediënten samen en kneed tot een homogeen deeg. Laat het deeg minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mokka-petitfours
2
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Steek rondjes uit van 3 cm. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Mokka-petitfours
3

crème au beurre maken

Zorg dat boter en water op kamertemperatuur zijn. Roer de boter zacht. Meng de mix met de suiker. Doe er het water bij en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter, terwijl je het geheel klopt met een handmixer met kloppers. Klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op. Voeg naar smaak mokka-aroma toe.
Mokka-petitfours
4
Schep de crème au beurre in een spuitzak met rond spuitmondje. Spuit op ieder koekje een dot crème au beurre.
Mokka-petitfours
5
Verwarm het zakje chocoladeglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Giet het glazuur in een kommetje en doop de koekjes met crème au beurre erin.
Mokka-petitfours
6
Klop slagroom op met een beetje suiker. Schep de slagroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Versier met een toefje slagroom en werk af met een chocolade koffieboontje.
Mokka-petitfours

Klop je crème au beurre lang genoeg op. Zo wordt de crème luchtig en mooi egaal.


Wat zeggen anderen