Moelleux-met-coulis-van-frambozen
Zet je gasten de intense smaak van chocolade voor. Bereid zelf je moelleux én frambozencoulis. De rijke cacao gaat perfect samen met de zomerse framboos. Met dit recept heb je de bereiding zó onder de knie. En oogst je gegarandeerd applaus bij al wie proeft.
Voeg toe aan receptenboekje

Moelleux-met-coulis-van-frambozen

1
Leg enkele frambozen opzij voor je afwerking. Verwarm je oven voor op 200 °C. 
Moelleux
2
Versnipper het citroengras en breng het met de frambozen en de suiker aan de kook. Laat deze mengeling zachtjes verder garen. Zeef daarna deze mix tot je coulis hebt, en laat afkoelen. 
Moelleux
3
Meng de eidooiers met de hele eieren en suiker en klop ze los. Smelt ondertussen de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje of in de microgolfoven. Roer de gesmolten chocolade onder het eimengsel.
Moelleux
4
Meng er de gezeefde bloem onder. Laat dit beslag wat afkoelen in de koelkast en giet het daarna in een spuitzak. 
Moelleux
5
Beboter en bebloem 4 kleine cakevormpjes met een diameter van 7 cm. Zet ze op een bakmat in siliconen. Spuit het deeg erin  en bak de taartjes precies 9 minuten in de oven op 200 °C. 
Moelleux
6
Haal je cakejes uit de vorm en werk ze af met frambozencoulis, enkele verse framboosjes en poedersuiker. Serveer de moelleux meteen. 
Logo KVLV

Voor je moelleux
100 g smeltchocolade
110 g boter
2 eidooiers
2 volledige eieren
Voor je frambozencoulis
1 stengel citroengras
150 g frambozen
Voor je afwerking
enkele frambozen
Bak- en kookbenodigdheden
4 kleine cakevormpjes
bakmat in siliconen
microgolfoven (optioneel)
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor je moelleux
100 g smeltchocolade
110 g boter
2 eidooiers
2 volledige eieren
Voor je frambozencoulis
1 stengel citroengras
150 g frambozen
Voor je afwerking
enkele frambozen
Bak- en kookbenodigdheden
4 kleine cakevormpjes
bakmat in siliconen
microgolfoven (optioneel)
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Leg enkele frambozen opzij voor je afwerking. Verwarm je oven voor op 200 °C. 
Moelleux
2
Versnipper het citroengras en breng het met de frambozen en de suiker aan de kook. Laat deze mengeling zachtjes verder garen. Zeef daarna deze mix tot je coulis hebt, en laat afkoelen. 
Moelleux
3
Meng de eidooiers met de hele eieren en suiker en klop ze los. Smelt ondertussen de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje of in de microgolfoven. Roer de gesmolten chocolade onder het eimengsel.
Moelleux
4
Meng er de gezeefde bloem onder. Laat dit beslag wat afkoelen in de koelkast en giet het daarna in een spuitzak. 
Moelleux
5
Beboter en bebloem 4 kleine cakevormpjes met een diameter van 7 cm. Zet ze op een bakmat in siliconen. Spuit het deeg erin  en bak de taartjes precies 9 minuten in de oven op 200 °C. 
Moelleux
6
Haal je cakejes uit de vorm en werk ze af met frambozencoulis, enkele verse framboosjes en poedersuiker. Serveer de moelleux meteen. 

Wat zeggen anderen