Mini-kerststol
Niets is zo gezellig als echt kerstgebak op tafel zetten tijdens de eindejaarsfeesten. Probeer deze zalige mini-kerststollen met gekonfijt fruit en marsepeinvulling. In het zachte zoete deeg gebruik je verder nog sinaasappelsap en mascarpone. Zo wordt het feest helemaal compleet!
Voeg toe aan receptenboekje

Mini-kerststol

1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Mini-kerststol
2

Druk het deeg plat met de handen en hak het in stukken. Meng met een deegschraper de macedoine en de sinaasappelblokjes door het deeg. Voeg alles samen tot een geheel. Dek opnieuw af met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.

Mini-kerststol
3

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukjes en maak er mooie bolletjes van. Dek ze af en laat ze 5 minuten rusten.

Mini-kerststol
4

Voeg het eiwit bij de marsepein en meng het goed door elkaar met een vork. Zo krijg je een smeuïge amandelspijs. Schep het mengsel in een spuitzak.

Mini-kerststol
5

Druk de bolletjes plat en rol ze uit met een deegrol tot ovale plakjes van 12 bij 15 cm. Knip de punt van de spuitzak. Spuit een strookje amandelspijs in het midden van elk deegplakje over de volledige breedte.

Mini-kerststol
6

Vouw de plakjes dicht zodat je de amandelspijs insluit.  Druk de randen goed aan. Bedek de gevulde deegflappen met huidhoudfolie en laat ze 30 à 40 minuten rijzen.

Mini-kerststol
7

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 15 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.

Mini-kerststol

Ben je niet zo dol op gekonfijt fruit? Vervang dan de gekonfijte macedoine en sinaasappelblokjes door 150 g bakvaste chocoladedruppels en 150 g parelkorrelsuiker.

Mini-kerststol

Voor 10 broodjes
Voor je deeg
100 g mascarpone
200 ml sinaasappelsap
Voor je vulling
225 g Dibro Marsepein 50% amandelen (1 ½ reep)
1 eiwit
Bak- en kookbenodigdheden
Wegwerpspuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Mini-kerststol

Voor 10 broodjes
Voor je deeg
100 g mascarpone
200 ml sinaasappelsap
Voor je vulling
225 g Dibro Marsepein 50% amandelen (1 ½ reep)
1 eiwit
Bak- en kookbenodigdheden
Wegwerpspuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Mini-kerststol
2

Druk het deeg plat met de handen en hak het in stukken. Meng met een deegschraper de macedoine en de sinaasappelblokjes door het deeg. Voeg alles samen tot een geheel. Dek opnieuw af met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.

Mini-kerststol
3

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukjes en maak er mooie bolletjes van. Dek ze af en laat ze 5 minuten rusten.

Mini-kerststol
4

Voeg het eiwit bij de marsepein en meng het goed door elkaar met een vork. Zo krijg je een smeuïge amandelspijs. Schep het mengsel in een spuitzak.

Mini-kerststol
5

Druk de bolletjes plat en rol ze uit met een deegrol tot ovale plakjes van 12 bij 15 cm. Knip de punt van de spuitzak. Spuit een strookje amandelspijs in het midden van elk deegplakje over de volledige breedte.

Mini-kerststol
6

Vouw de plakjes dicht zodat je de amandelspijs insluit.  Druk de randen goed aan. Bedek de gevulde deegflappen met huidhoudfolie en laat ze 30 à 40 minuten rijzen.

Mini-kerststol
7

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 15 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.

Mini-kerststol

Ben je niet zo dol op gekonfijt fruit? Vervang dan de gekonfijte macedoine en sinaasappelblokjes door 150 g bakvaste chocoladedruppels en 150 g parelkorrelsuiker.


Wat zeggen anderen