Prik de bodem van je taartjes een paar keer met een vork, zo garen ze beter.
Mini-bosbessentaartjes
Een zoete surprise, deze bosbessentaartjes. Het krokante deksel van kruimeldeeg verbergt een laagje zoete banketbakkersroom en verrukkelijke bosbessenconfituur. Een aangename ontdekking voor wie je deze lekkernij voorschotelt.
Voeg toe aan receptenboekje

Mini-bosbessentaartjes

1

Maak het kruimeldeeg

Meng de ingrediënten tot een glad deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Maak de banketbakkersroom

Voeg de mix en de melk samen. Klop tot een gladde room.

3

Vorm de taartbodempjes

Beleg een bakplaat met bakpapier. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg langzaam uit tot een dunne lap. Steek 24 rondjes uit. Leg 12 rondjes op de bakplaat.

4

Stel de taartjes samen

Schep de banketbakkersroom in een spuitzak. Doe de bosbessenconfituur in een tweede spuitzak. Verdeel de banketbakkersroom over de 12 deegplakjes. Spuit daarop telkens wat confituur.

5

Dek de taartjes af

Dek elk taartje af met een tweede deegplakje. Druk de randen aan met een vork, zodat je ribbeltjes krijgt. Strijk de taartjes in met losgeklopt ei en strooi er decoratiesuiker over. Maak in ieder taartje enkele insnijdingen, zodat de stoom weg kan tijdens het bakken. Verwarm de oven voor op 180 °C.

6

Bak de taartjes

Bak de taartjes 16 minuten op 180 °C.

Tip

Prik de bodem van je taartjes een paar keer met een vork, zo garen ze beter.


Voor 12 taartjes
1 eidooier
90 g harde boter
Voor de banketbakkersroom
65 ml melk
Verder
70 g Bosbessenconfituur extra
1 ei
Ronde uitsteekvorm of een glas 7 cm
Bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 12 taartjes
1 eidooier
90 g harde boter
Voor de banketbakkersroom
65 ml melk
Verder
70 g Bosbessenconfituur extra
1 ei
Ronde uitsteekvorm of een glas 7 cm
Bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het kruimeldeeg

Meng de ingrediënten tot een glad deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Maak de banketbakkersroom

Voeg de mix en de melk samen. Klop tot een gladde room.

3

Vorm de taartbodempjes

Beleg een bakplaat met bakpapier. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg langzaam uit tot een dunne lap. Steek 24 rondjes uit. Leg 12 rondjes op de bakplaat.

4

Stel de taartjes samen

Schep de banketbakkersroom in een spuitzak. Doe de bosbessenconfituur in een tweede spuitzak. Verdeel de banketbakkersroom over de 12 deegplakjes. Spuit daarop telkens wat confituur.

5

Dek de taartjes af

Dek elk taartje af met een tweede deegplakje. Druk de randen aan met een vork, zodat je ribbeltjes krijgt. Strijk de taartjes in met losgeklopt ei en strooi er decoratiesuiker over. Maak in ieder taartje enkele insnijdingen, zodat de stoom weg kan tijdens het bakken. Verwarm de oven voor op 180 °C.

6

Bak de taartjes

Bak de taartjes 16 minuten op 180 °C.

Tip

Prik de bodem van je taartjes een paar keer met een vork, zo garen ze beter.


Wat zeggen anderen