Mini-appelflapjes
Tover in een mum van tijd je grootmoeders kookkunsten tevoorschijn. Appelflapjes om nostalgisch van te worden, bij de koffie of bij het ontbijt. Een zoete zonde die niemand onberoerd zal laten: groot en klein, niemand zal eraf kunnen blijven!
Voeg toe aan receptenboekje

Mini-appelflapjes

1

Snij de plakken bladerdeeg schuin in twee.

2
Schil de appelen, en snij ze in dunne schijfjes.
3
Beleg het doorgesneden bladerdeeg voor de helft met appelschijfjes. Plooi het bladerdeeg dubbel en vouw de zijkanten toe. Leg de flapjes op een bakplaat met bakpapier.
4
Bestrijk de bovenkant van de appelflapjes met eigeel en bestrooi met suiker.
5
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de flapjes vervolgens ongeveer 15 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
appelflapjes

voor 20 appelflapjes
Voor je deeg
Voor je vulling
1 eigeel
2 appelen
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
appelflapjes

voor 20 appelflapjes
Voor je deeg
Voor je vulling
1 eigeel
2 appelen
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Snij de plakken bladerdeeg schuin in twee.

2
Schil de appelen, en snij ze in dunne schijfjes.
3
Beleg het doorgesneden bladerdeeg voor de helft met appelschijfjes. Plooi het bladerdeeg dubbel en vouw de zijkanten toe. Leg de flapjes op een bakplaat met bakpapier.
4
Bestrijk de bovenkant van de appelflapjes met eigeel en bestrooi met suiker.
5
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de flapjes vervolgens ongeveer 15 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

Wat zeggen anderen