‘Mille trous’-pannenkoekentaart
Deze pannenkoekentaart verdient de prijs van de originaliteit. Bak je duizendgaatjespannenkoeken voor het mooiste effect op één kant, zonder olie of boter. Bouw er daarna een prachtige taart mee met laagjes banketbakkersroom, pistachenoten en granaatappelpitten. Wat een feest!
Voeg toe aan receptenboekje

‘Mille trous’-pannenkoekentaart

1

Beslag

Meng de mix met het lauwe water. Klop 3 minuten met een handmixer, tot je een glad en homogeen beslag hebt. Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.
2

Banketbakkersroom

Voeg de melk, het oranjebloesemaroma en de honing bij de mix voor banketbakkersroom. Roer tot een glad mengsel. Laat even opstijven.
3

Bak alle pannenkoeken

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Giet beslag in de pan. Bak de pannenkoek op één zijde, zonder om te draaien. Na ongeveer 1 minuut verschijnen er gaatjes en is de pannenkoek gaar. Bak zo alle pannenkoeken. Laat ze afkoelen voordat je de taart samenstelt.
4

Bouw de pannenkoekentaart

Leg een pannenkoek op een bord. Strijk er banketbakkersroom op. Strooi daarover pistachenoten en granaatappelpitten. Leg er een tweede pannenkoek op en bouw op dezelfde manier verder tot je alle pannenkoeken gebruikt hebt.

Voor 1 taart
Voor je pannenkoeken
850 ml lauw water
Voor je banketbakkersroom
100 g honing
20 g oranjebloesemaroma
660 ml melk
Bak- en kookbenodigdheden
koekenpan
mixer
weegschaal
extra
1 granaatappel
180 g ongezouten pistachenoten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 1 taart
Voor je pannenkoeken
850 ml lauw water
Voor je banketbakkersroom
100 g honing
20 g oranjebloesemaroma
660 ml melk
Bak- en kookbenodigdheden
koekenpan
mixer
weegschaal
extra
1 granaatappel
180 g ongezouten pistachenoten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Beslag

Meng de mix met het lauwe water. Klop 3 minuten met een handmixer, tot je een glad en homogeen beslag hebt. Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.
2

Banketbakkersroom

Voeg de melk, het oranjebloesemaroma en de honing bij de mix voor banketbakkersroom. Roer tot een glad mengsel. Laat even opstijven.
3

Bak alle pannenkoeken

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Giet beslag in de pan. Bak de pannenkoek op één zijde, zonder om te draaien. Na ongeveer 1 minuut verschijnen er gaatjes en is de pannenkoek gaar. Bak zo alle pannenkoeken. Laat ze afkoelen voordat je de taart samenstelt.
4

Bouw de pannenkoekentaart

Leg een pannenkoek op een bord. Strijk er banketbakkersroom op. Strooi daarover pistachenoten en granaatappelpitten. Leg er een tweede pannenkoek op en bouw op dezelfde manier verder tot je alle pannenkoeken gebruikt hebt.

Wat zeggen anderen