Mexicaanse tortilla
Droom weg naar het land van de cactus en sombrero: maak vandaag zelf je Mexicaanse tortilla’s! Je gasten smeken ongetwijfeld om meer wanneer je hen deze hartige hap voorzet. Laat ze zelf hun vulling samenstellen. Zo krijgt iedereen zijn favoriete smaak op zijn bord.
Voeg toe aan receptenboekje

Mexicaanse tortilla

1

Tortilla's maken

Meng de Surfina met het zout en de boter. Voeg het water toe en kneed tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 20 minuten rusten.

2

Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Druk ze plat en rol ze heel dun uit.

3

Bak de tortilla’s aan beide kanten gaar in een pan met antiaanbaklaag. Strijk de pan eventueel in met een klein beetje olie.

4

Tortilla's vullen

Maak een vulling naar keuze klaar met de ingrediënten uit de lijst.

5

Leg wat vulling op de tortilla en rol op. Serveer ze met verse groenten of met een sausje.

Gaat het uitrollen van je deeg maar moeilijk? Laat het dan even rusten en ga nadien verder.

mexicaanse tortilla

voor 6 tortilla's
Voor je deeg
1 theelepel zout
60 g boter
100 ml koud water
Voor je vulling
paprika
kaas
ui
champignons
tomaten
gehakt
kruiden
Voor je afwerking
verse groentjes
saus naar keuze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
mexicaanse tortilla

voor 6 tortilla's
Voor je deeg
1 theelepel zout
60 g boter
100 ml koud water
Voor je vulling
paprika
kaas
ui
champignons
tomaten
gehakt
kruiden
Voor je afwerking
verse groentjes
saus naar keuze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Tortilla's maken

Meng de Surfina met het zout en de boter. Voeg het water toe en kneed tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 20 minuten rusten.

2

Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Druk ze plat en rol ze heel dun uit.

3

Bak de tortilla’s aan beide kanten gaar in een pan met antiaanbaklaag. Strijk de pan eventueel in met een klein beetje olie.

4

Tortilla's vullen

Maak een vulling naar keuze klaar met de ingrediënten uit de lijst.

5

Leg wat vulling op de tortilla en rol op. Serveer ze met verse groenten of met een sausje.

Gaat het uitrollen van je deeg maar moeilijk? Laat het dan even rusten en ga nadien verder.


Wat zeggen anderen