Meergranensandwiches met honing en brie
Honing en brie, een klassieke combinatie. Serveer deze twee heerlijke ingrediënten samen met gekonfijte sinaasappelblokjes op meergranenbroodjes, zet ze even in de oven tot de brie smelt, en serveer een lauwwarm meesterwerk dat je gasten in vervoering brengt.
Voeg toe aan receptenboekje

Meergranensandwiches met honing en brie

1

Meergranenbroodjes maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. De keukenrobot klaart de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2

Verdeel het deeg in 12 stukken van ongeveer 65 g. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Druk de bolletjes plat en vouw ze dubbel. Rol ze op tot cilinders van ongeveer 15 cm.

4

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de deegrolletjes erop. Bedek ze met huishoudfolie en laat nog eens 45 minuten rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 20 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

6

Sandwiches beleggen

Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Snijd de broodjes horizontaal door. Bestrijk de halve broodjes met honing. Leg er dunne plakjes brie op en strooi er gekonfijte sinaasappelblokjes over.

8

Plaats de broodjes in de oven en laat ze erin staan tot de brie gesmolten is.

9

Serveer warm.

 meerganenbroodjes met brie honing

voor 12 stuks
Voor je deeg
290 ml water
Voor je beleg
250 g brie
vloeibare honing
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
 meerganenbroodjes met brie honing

voor 12 stuks
Voor je deeg
290 ml water
Voor je beleg
250 g brie
vloeibare honing
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meergranenbroodjes maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. De keukenrobot klaart de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2

Verdeel het deeg in 12 stukken van ongeveer 65 g. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Druk de bolletjes plat en vouw ze dubbel. Rol ze op tot cilinders van ongeveer 15 cm.

4

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de deegrolletjes erop. Bedek ze met huishoudfolie en laat nog eens 45 minuten rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 20 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

6

Sandwiches beleggen

Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Snijd de broodjes horizontaal door. Bestrijk de halve broodjes met honing. Leg er dunne plakjes brie op en strooi er gekonfijte sinaasappelblokjes over.

8

Plaats de broodjes in de oven en laat ze erin staan tot de brie gesmolten is.

9

Serveer warm.


Wat zeggen anderen