Meergranenkoekjes met amandelen
Een knapperig koekje boordevol granen, pitten en zaden dat ook nog superlekker smaakt? In minder dan een half uurtje bak je verse meergranenkoekjes met amandelen. Ze zijn gezoet met die verrukkelijke blonde cassonadesuiker. Nostalgie troef.
Voeg toe aan receptenboekje

Meergranenkoekjes met amandelen

1

Koekjesdeeg maken

Snij de boter in blokjes. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een stevig deeg.

Meergranenkoekjes met amandelen
2
Wikkel het in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Meergranenkoekjes met amandelen
3

Verwarm de oven voor op 170°C. Bestuif het werkvlak met bloem (Surfina bijvoorbeeld) en rol het deeg uit tot een dikte van een halve cm.

Meergranenkoekjes met amandelen
4

Steek koekjes uit met een glas of een uitsteekvormpje. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes op de bakplaat.

Meergranenkoekjes met amandelen
5
Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met amandelschilfers.
Meergranenkoekjes met amandelen
6

Bak de koekjes 20 à 25 minuten op 170°C.

Meergranenkoekjes met amandelen

Tip

Vervang de blonde cassonadesuiker eens door de donkere variant. Die is iets nadrukkelijker van smaak, maar past ook perfect bij deze koekjes.

Meergranenkoekjes met amandelen

Voor 25 à 30 koekjes
Voor je koekjesdeeg
100 g koude boter
60 g blonde cassonadesuiker
1 ei
een snuifje zout
Voor de afwerking
1 ei, losgklopt
Dibro amandelschilfers
Bak- en kookbenodigdheden
Bakpapier
Bakpenseel
Uitsteekvormpjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Meergranenkoekjes met amandelen

Voor 25 à 30 koekjes
Voor je koekjesdeeg
100 g koude boter
60 g blonde cassonadesuiker
1 ei
een snuifje zout
Voor de afwerking
1 ei, losgklopt
Dibro amandelschilfers
Bak- en kookbenodigdheden
Bakpapier
Bakpenseel
Uitsteekvormpjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Koekjesdeeg maken

Snij de boter in blokjes. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een stevig deeg.

Meergranenkoekjes met amandelen
2
Wikkel het in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Meergranenkoekjes met amandelen
3

Verwarm de oven voor op 170°C. Bestuif het werkvlak met bloem (Surfina bijvoorbeeld) en rol het deeg uit tot een dikte van een halve cm.

Meergranenkoekjes met amandelen
4

Steek koekjes uit met een glas of een uitsteekvormpje. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes op de bakplaat.

Meergranenkoekjes met amandelen
5
Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met amandelschilfers.
Meergranenkoekjes met amandelen
6

Bak de koekjes 20 à 25 minuten op 170°C.

Meergranenkoekjes met amandelen

Tip

Vervang de blonde cassonadesuiker eens door de donkere variant. Die is iets nadrukkelijker van smaak, maar past ook perfect bij deze koekjes.


Wat zeggen anderen