Meergranenbrood met abrikozen
Heb jij een boontje voor bruin brood? Test dan zeker eens deze variant met stukjes gedroogde abrikoos. Bereid je deeg met onze handige mix voor meergranenbrood, meng er de vruchten door en leg je voeten omhoog. Want de broodmachine doet de rest.
Voeg toe aan receptenboekje

Meergranenbrood met abrikozen

1

Snijd de abrikozen in stukjes en laat ze 1 uur weken in water. Giet ze af in een zeef en laat ze goed uitlekken.

2

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de broodmachine. Start het programma voor rozijnenbrood.

3

Neem bij het geluidssignaal de bakvorm uit de machine – zonder het programma te stoppen. Heb je een broodmachine die geen signaal geeft? Doe dat dan ná de laatste kneedbeurt (lees in je handleiding wanneer dat is). Neem het deeg en de kneedhaak uit de bakvorm. Hak het deeg in stukken en leg een stuk van ongeveer 150 g apart. Meng de abrikozenstukjes door de rest van het deeg en maak er een bol van.

4
Rol het deegstuk van 150 g uit tot een dunne lap. Wikkel die volledig rond het gevulde deeg. Leg het geheel – zonder kneedhaak – terug in de bakvorm. Plaats de vorm weer in de machine en zet het programma voort.

Rozijnen, parelsuiker of gedroogde vruchten verbranden snel aan de buitenkant van een brood.  Nestel ze daarom binnen in je deeg en rol een lapje deeg uit om errond te wikkelen. Zo behoed je de vruchten voor het verbranden.

Meergranenbrood met abrikozen

Voor je deeg
320 ml water
Voor je vulling
200 g stukjes gedroogde abrikozen
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Meergranenbrood met abrikozen

Voor je deeg
320 ml water
Voor je vulling
200 g stukjes gedroogde abrikozen
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Snijd de abrikozen in stukjes en laat ze 1 uur weken in water. Giet ze af in een zeef en laat ze goed uitlekken.

2

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de broodmachine. Start het programma voor rozijnenbrood.

3

Neem bij het geluidssignaal de bakvorm uit de machine – zonder het programma te stoppen. Heb je een broodmachine die geen signaal geeft? Doe dat dan ná de laatste kneedbeurt (lees in je handleiding wanneer dat is). Neem het deeg en de kneedhaak uit de bakvorm. Hak het deeg in stukken en leg een stuk van ongeveer 150 g apart. Meng de abrikozenstukjes door de rest van het deeg en maak er een bol van.

4
Rol het deegstuk van 150 g uit tot een dunne lap. Wikkel die volledig rond het gevulde deeg. Leg het geheel – zonder kneedhaak – terug in de bakvorm. Plaats de vorm weer in de machine en zet het programma voort.

Rozijnen, parelsuiker of gedroogde vruchten verbranden snel aan de buitenkant van een brood.  Nestel ze daarom binnen in je deeg en rol een lapje deeg uit om errond te wikkelen. Zo behoed je de vruchten voor het verbranden.


Wat zeggen anderen