Matlouh brood
Matlouh-broodjes zijn een heerlijke specialiteit uit Marokko. Door het kneden en het rijzen maak je het deeg goed luchtig. Een paar minuten in een hete koekenpan en je broodjes zijn klaar!
Voeg toe aan receptenboekje

Matlouh brood

1

Meng de mix met de olie en het lauwe water.

2

Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt.

3

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.

4

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 4 bolletjes van ongeveer 200 g.

5

Rol elk bolletje uit met een deegrol tot een ronde plak van ongeveer 1 cm dik. Dek opnieuw af met een keukenhanddoek en laat 10 minuten rusten.

6

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke matlouh 2 à 3 minuten in de pan.


Voor het deeg
320 ml lauw water
10 ml zonnebloemolie
Bak- en kookbenodigdheden
Koekenpan met antiaanbaklaag
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
320 ml lauw water
10 ml zonnebloemolie
Bak- en kookbenodigdheden
Koekenpan met antiaanbaklaag
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de mix met de olie en het lauwe water.

2

Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt.

3

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.

4

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 4 bolletjes van ongeveer 200 g.

5

Rol elk bolletje uit met een deegrol tot een ronde plak van ongeveer 1 cm dik. Dek opnieuw af met een keukenhanddoek en laat 10 minuten rusten.

6

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke matlouh 2 à 3 minuten in de pan.


Wat zeggen anderen