Marmercake met chocoladeglazuur
Deze marmercake is het middelpunt van al uw feestjes. Hij smaakt niet alleen heerlijk, met zijn gevlekte patroon en krokante jasje ziet hij er ook fantastisch uit. Opgelet: snij deze topper eenmaal aan op je feestmaal en je vrienden smeken er opnieuw om.
Voeg toe aan receptenboekje

Marmercake met chocoladeglazuur

1

Cakebeslag

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Roer de boter romig met een elektrische mixer. Doe er eerst de eieren bij en dan de Mix voor boerencake. Meng 5 minuten tot je een glad beslag hebt.

3

Chocoladecakebeslag

Meng de Mix voor Chocoladecake met het ei en het water in een andere beslagkom. Klop 5 minuten met de mixer tot een luchtig beslag.

4

Marmercake

Voeg het chocoladecakebeslag bij het boerencakebeslag samen en roer ze een klein beetje door elkaar. Zo krijg je dat mooie marmereffect. 

5

Vet de cakevorm in. Schep het beslag in de cakevorm. Plaats de marmercake in het midden van de oven. Bak de cake 10 minuten op 150° C. Verhoog de temperatuur tot 170° C en laat nog 40 à 50 minuten bakken. Prik ter controle met een lange naald in de cake. Komt de naald er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de cake-vorm. 

6

Breng de room aan de kook. Neem hem van het vuur en voeg de chocolade in 1 keer toe. Laat al roerend afkoelen.

7

Plaats de afgekoelde cake op een rooster en overgiet hem volledig met chocoladeroom.

Een mooi glanzende marmercake? Smelt 100 g afdekgelei (abrikoos) in 40 ml water. En bestrijk je cake ermee vóór je de chocoladeroom erover giet. Zo dringt hijniet in je cake en krijgt hij die schitterende glans.

marmercake

Voor je cakebeslag
100 g boter
2 eieren
Voor je chocoladebeslag
200 g AVEVE Mix voor Chocoladecake
1 ei
40 ml water
Voor je afwerking
125 ml room
250 g pure chocolade
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
marmercake

Voor je cakebeslag
100 g boter
2 eieren
Voor je chocoladebeslag
200 g AVEVE Mix voor Chocoladecake
1 ei
40 ml water
Voor je afwerking
125 ml room
250 g pure chocolade
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Cakebeslag

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Roer de boter romig met een elektrische mixer. Doe er eerst de eieren bij en dan de Mix voor boerencake. Meng 5 minuten tot je een glad beslag hebt.

3

Chocoladecakebeslag

Meng de Mix voor Chocoladecake met het ei en het water in een andere beslagkom. Klop 5 minuten met de mixer tot een luchtig beslag.

4

Marmercake

Voeg het chocoladecakebeslag bij het boerencakebeslag samen en roer ze een klein beetje door elkaar. Zo krijg je dat mooie marmereffect. 

5

Vet de cakevorm in. Schep het beslag in de cakevorm. Plaats de marmercake in het midden van de oven. Bak de cake 10 minuten op 150° C. Verhoog de temperatuur tot 170° C en laat nog 40 à 50 minuten bakken. Prik ter controle met een lange naald in de cake. Komt de naald er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de cake-vorm. 

6

Breng de room aan de kook. Neem hem van het vuur en voeg de chocolade in 1 keer toe. Laat al roerend afkoelen.

7

Plaats de afgekoelde cake op een rooster en overgiet hem volledig met chocoladeroom.

Een mooi glanzende marmercake? Smelt 100 g afdekgelei (abrikoos) in 40 ml water. En bestrijk je cake ermee vóór je de chocoladeroom erover giet. Zo dringt hijniet in je cake en krijgt hij die schitterende glans.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 12/07/2016 10:58
Bedankt voor de lekkere recepten