Marmercake met Boerinneke-choco
Een zelfgebakken marmercake levert je gegarandeerd bewonderende blikken en kreetjes op. “Hoe heb je dat gemaakt?”, zullen ze vragen. Terwijl het helemaal niet moeilijk is. Probeer het zelf, het lukt je beslist.
Voeg toe aan receptenboekje

Marmercake met Boerinneke-choco

1
Verwarm de oven voor op 170 °C. Scheid de eieren. Voeg de suiker, de eidooiers en de boter samen. Klop het geheel tot een homogene massa.
Marmercake met Boerinneke-choco
2
Klop de eiwitten stijf.
Marmercake met Boerinneke-choco
3
Meng de zelfrijzende bloem en het opgeklopte eiwit door het ei-botermengsel.
Marmercake met Boerinneke-choco
4
Verdeel het beslag in twee delen. Voeg de choco toe aan één van beide delen en meng goed.
Marmercake met Boerinneke-choco
5
Vet de tulbandvorm in. Doe het beslag zonder choco het eerst in de vorm. Schep daarop het chocobeslag.
Marmercake met Boerinneke-choco
6
Roer de twee beslagen lichtjes door elkaar voor een mooi marmereffect.
Marmercake met Boerinneke-choco
7
Bak de cake 50 minuten op 170 °C.

Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Marmercake

Voor 1 cake in tulbandvorm dia 22cm
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je beslag
175 g boter
5 eieren
85 g Fondant Choco Boerinneke
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Marmercake

Voor 1 cake in tulbandvorm dia 22cm
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je beslag
175 g boter
5 eieren
85 g Fondant Choco Boerinneke
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 170 °C. Scheid de eieren. Voeg de suiker, de eidooiers en de boter samen. Klop het geheel tot een homogene massa.
Marmercake met Boerinneke-choco
2
Klop de eiwitten stijf.
Marmercake met Boerinneke-choco
3
Meng de zelfrijzende bloem en het opgeklopte eiwit door het ei-botermengsel.
Marmercake met Boerinneke-choco
4
Verdeel het beslag in twee delen. Voeg de choco toe aan één van beide delen en meng goed.
Marmercake met Boerinneke-choco
5
Vet de tulbandvorm in. Doe het beslag zonder choco het eerst in de vorm. Schep daarop het chocobeslag.
Marmercake met Boerinneke-choco
6
Roer de twee beslagen lichtjes door elkaar voor een mooi marmereffect.
Marmercake met Boerinneke-choco
7
Bak de cake 50 minuten op 170 °C.

Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.


Wat zeggen anderen