Maisbroodjes met zonnebloempitten op de barbecue
Op zoek naar een lekkere toevoeging voor je diner? Wat dacht je van deze maïsbroodjes? Hun zachtgele kleur fleurt je tafel op. En binnenin hun krokante jasje verrassen ze je met wollig zoet deeg, doorspekt met gezonde zonnebloempitjes. Laat die broodmand maar aanrukken!
Voeg toe aan receptenboekje

Maisbroodjes met zonnebloempitten op de barbecue

1

Voeg de Mix voor Maïsbrood en het water samen en kneed 20 minuten met de hand of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.

2

Druk het deeg plat met je handen. Hak het in stukken en meng er de zonnebloempitten door. Breng alles samen en maak er een bol van. Bedek met folie en laat 30 minuten rijzen.

3

Verdeel het deeg in bolletjes van 50 g. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestuif ze met een beetje bloem. Bedek nu opnieuw met huishoudfolie en laat nog 30 minuten rijzen.

4

Verwarm de oven voor op 190 °C en bak de broodjes vervolgens 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

5

Leg ze in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.

hartig maisbroodje

voor 16 stuks
300 ml water
50 g zonnebloempitten
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
barbecue
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
hartig maisbroodje

voor 16 stuks
300 ml water
50 g zonnebloempitten
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
barbecue
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de Mix voor Maïsbrood en het water samen en kneed 20 minuten met de hand of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.

2

Druk het deeg plat met je handen. Hak het in stukken en meng er de zonnebloempitten door. Breng alles samen en maak er een bol van. Bedek met folie en laat 30 minuten rijzen.

3

Verdeel het deeg in bolletjes van 50 g. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestuif ze met een beetje bloem. Bedek nu opnieuw met huishoudfolie en laat nog 30 minuten rijzen.

4

Verwarm de oven voor op 190 °C en bak de broodjes vervolgens 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

5

Leg ze in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.


Wat zeggen anderen