Mais-kaasmuffins
Deze hartige maïsmuffins met cheddar smaken heerlijk bij een kommetje soep. Of steek ze in je lunchbox als tussendoortje. De ideale oplossing voor een opkomende honger. Helemaal gluten- en tarwevrij.
Voeg toe aan receptenboekje

Mais-kaasmuffins

1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom het maïsmeel, het bakpoeder en de cheddarkaas.
2
Meng in een andere kom de melk, het ei en de gesmolten boter. Voeg een deel van de verse bieslook toe. Bewaar de rest als decoratie voor bovenop de muffins.
3
Voeg de twee mengsels samen en roer kort tot een homogeen beslag.
4
Vet de kuipjes van de muffinbakvorm zorgvuldig in. Verdeel het beslag over de 12 kuipjes zodat ze voor ongeveer ¾ gevuld zijn. Strooi er de resterende bieslook over.
5
Bak de muffins 20 minuten op 200 °C.

Laat de muffins eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze er dan voorzichtig uit.

Maïs-kaasmuffins

Voor 12 muffins
Bak- en kookbenodigdheden
Mengkom
Spray-invetter
Weegschaal
Voor je beslag
1 ei
20 g verse bieslook
200 g cheddar geraspt
300 ml melk
40 g gesmolten boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Maïs-kaasmuffins

Voor 12 muffins
Bak- en kookbenodigdheden
Mengkom
Spray-invetter
Weegschaal
Voor je beslag
1 ei
20 g verse bieslook
200 g cheddar geraspt
300 ml melk
40 g gesmolten boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom het maïsmeel, het bakpoeder en de cheddarkaas.
2
Meng in een andere kom de melk, het ei en de gesmolten boter. Voeg een deel van de verse bieslook toe. Bewaar de rest als decoratie voor bovenop de muffins.
3
Voeg de twee mengsels samen en roer kort tot een homogeen beslag.
4
Vet de kuipjes van de muffinbakvorm zorgvuldig in. Verdeel het beslag over de 12 kuipjes zodat ze voor ongeveer ¾ gevuld zijn. Strooi er de resterende bieslook over.
5
Bak de muffins 20 minuten op 200 °C.

Laat de muffins eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze er dan voorzichtig uit.


Wat zeggen anderen