Luxeflappen met fruitvulling
Kersenflap of abrikozenflap? Probeer dit recept voor luxeflappen met fruitvulling: ze smaken even heerlijk als ze eruitzien. Werk ze af met poedersuiker en wedijver met de beste banketbakkers. Test zeker ook andere fruitsmaken!
Voeg toe aan receptenboekje

Luxeflappen met fruitvulling

1

Deeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met je broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met je keukenrobot.
2
Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Verdeel het deeg in 10 bolletjes van ongeveer 80 g. Is je deeg te kleverig om te bewerken? Bestuif je werkvlak dan met bloem.
4
Druk de bolletjes plat met je handen. Rol ze uit met een deegrol tot ovale plakjes van 12 à 15 cm lang.
5
Strijk de randen in met losgeklopt ei.
6

Vulling maken

Meng de Mix voor Banketbakkersroom met de melk tot je een mooie, gele room krijgt.
7
Schep een eetlepel banketbakkersroom en een eetlepel taartvulling op het midden van elk deegplakje.
8
Vouw de deegstukjes dicht en druk de randen goed aan.
9
Maak met de botte kant van een mes enkele dwarse insnijdingen in de dichtgevouwen rand.
10
Beleg een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in.
11
Leg de gevulde flappen erop, en bedek ze met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen.
12

Flappen afwerken

Knip met een schaar een klein hapje in de flappen. Zo kan er vocht ontsnappen tijdens het bakken.
13
Klop het ei los en strijk de flappen ermee in.
14
Laat nog 15 minuten onbedekt rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
15
Bak de luxeflappen 10 à 12 minuten op 200 °C.
16
Laat ze afkoelen, en bestrooi ze daarna met poedersuiker.
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met je broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met je keukenrobot.
2
Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Verdeel het deeg in 10 bolletjes van ongeveer 80 g. Is je deeg te kleverig om te bewerken? Bestuif je werkvlak dan met bloem.
4
Druk de bolletjes plat met je handen. Rol ze uit met een deegrol tot ovale plakjes van 12 à 15 cm lang.
5
Strijk de randen in met losgeklopt ei.
6

Vulling maken

Meng de Mix voor Banketbakkersroom met de melk tot je een mooie, gele room krijgt.
7
Schep een eetlepel banketbakkersroom en een eetlepel taartvulling op het midden van elk deegplakje.
8
Vouw de deegstukjes dicht en druk de randen goed aan.
9
Maak met de botte kant van een mes enkele dwarse insnijdingen in de dichtgevouwen rand.
10
Beleg een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in.
11
Leg de gevulde flappen erop, en bedek ze met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen.
12

Flappen afwerken

Knip met een schaar een klein hapje in de flappen. Zo kan er vocht ontsnappen tijdens het bakken.
13
Klop het ei los en strijk de flappen ermee in.
14
Laat nog 15 minuten onbedekt rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
15
Bak de luxeflappen 10 à 12 minuten op 200 °C.
16
Laat ze afkoelen, en bestrooi ze daarna met poedersuiker.

Wat zeggen anderen