Limoentaart
Zo’n hemelse limoentaart versierd met prachtige meringuepiekjes? Die bak je vanaf nu gewoon zelf. Volg onze Look & Cook en verbaas jezelf hoe snel je dit overheerlijke gebak op tafel tovert. Een zoete verwennerij met een frisse toets.
Voeg toe aan receptenboekje

Limoentaart

1

Bereid het kruimeldeeg zoals aangegeven op de verpakking. Rol het uit en leg het in de ingevette vorm. Druk de randen goed aan.

stap
2

Leg een bakpapier op het kruimeldeeg en bedek met bakparels tot aan de rand. Bak 10 à 15 minuten op 180 °C. Bak eventueel nog enkele minuten zonder bakparels om de binnenkant ook mooi te laten kleuren. Laat afkoelen en haal de bodem voorzichtig uit de vorm.

3

Smelt de witte chocolade in een pannetje of in de microgolfoven. Strijk de gesmolten chocolade uit op de kruimeldeegbodem. Zo blijft de bodem lekker krokant.

stap
4

Voeg het limoensap, de geraspte schil en de melk bij de Mix voor banketbakkersroom en meng tot een gladde massa. Laat even opstijven.

stap
5

Klop de slagroom met de bloemsuiker stijf. Roer de limoen-banketbakkersroom los en spatel de slagroom erdoor. Verdeel de limoencrème over de bodem van de taart.

stap
6

Klop de eiwitten met de suiker op tot je stevige pieken krijgt. Doe de meringue in een spuitzak en spuit toefjes op de taart.

stap
7

Gebruik een gasbrandertje om de meringue een lichtbruine kleur te geven.

stap
8

Leg rode vruchten (aardbeien, frambozen, braambessen, bosbessen) op de limoencrème en bedek dan met meringue.

result

Voor 8 à 10 personen
Voor je kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g koude boter
Voor je limoenvulling
165 g slagroom
240 ml melk
40 g limoensap
geraspte schil van 2 limoenen
Voor de afwerking
100 g witte smeltchocolade
180 g suiker
3 eiwitten
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
result

Voor 8 à 10 personen
Voor je kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g koude boter
Voor je limoenvulling
165 g slagroom
240 ml melk
40 g limoensap
geraspte schil van 2 limoenen
Voor de afwerking
100 g witte smeltchocolade
180 g suiker
3 eiwitten
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid het kruimeldeeg zoals aangegeven op de verpakking. Rol het uit en leg het in de ingevette vorm. Druk de randen goed aan.

stap
2

Leg een bakpapier op het kruimeldeeg en bedek met bakparels tot aan de rand. Bak 10 à 15 minuten op 180 °C. Bak eventueel nog enkele minuten zonder bakparels om de binnenkant ook mooi te laten kleuren. Laat afkoelen en haal de bodem voorzichtig uit de vorm.

3

Smelt de witte chocolade in een pannetje of in de microgolfoven. Strijk de gesmolten chocolade uit op de kruimeldeegbodem. Zo blijft de bodem lekker krokant.

stap
4

Voeg het limoensap, de geraspte schil en de melk bij de Mix voor banketbakkersroom en meng tot een gladde massa. Laat even opstijven.

stap
5

Klop de slagroom met de bloemsuiker stijf. Roer de limoen-banketbakkersroom los en spatel de slagroom erdoor. Verdeel de limoencrème over de bodem van de taart.

stap
6

Klop de eiwitten met de suiker op tot je stevige pieken krijgt. Doe de meringue in een spuitzak en spuit toefjes op de taart.

stap
7

Gebruik een gasbrandertje om de meringue een lichtbruine kleur te geven.

stap
8

Leg rode vruchten (aardbeien, frambozen, braambessen, bosbessen) op de limoencrème en bedek dan met meringue.


Wat zeggen anderen