Limburgse-vlaai-met-seizoensfruit
Limburgse roots? Of fan van Limburg en haar streekgerechten? Dan loopt het water je vast in de mond als je deze Limburgse vlaai met seizoensfruit ziet. Dit recept en jouw lievelingsfruit vormen de perfecte inspiratie om elk seizoen heerlijke taarten te bakken.
Voeg toe aan receptenboekje

Limburgse-vlaai-met-seizoensfruit

1

Deeg maken

Voeg de deegingrediënten bij elkaar, en kneed het deeg in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol de bollen uit tot ze minstens de bodem en de wanden van je taartvormen bedekken.
3

Vet de taartvormen in en leg het deeg erin. Komt het deeg tot over de rand van je taartvorm? Druk dat dan weg met je handpalm en maak een nieuw deegbolletje met alle restjes.

4

Vulling maken

Klop de Mix voor Banketbakkersroom en de melk tot een gladde room. Verdeel die over de deegbodems.

5
Meng het bind- en verdikkingsmiddel met de suiker. Roer het resultaat door het fruit.
6
Verdeel het fruitmengsel over beide taarten.
7
Rol het overgebleven deeg dun uit, en snij het in reepjes van 0,5 bij 10 cm.  Leg de reepjes langs de rand van je taarten om een sierrand te maken. Laat ze deels overlappen, zoals in dit filmpje.

8

Taart bakken en afwerken

Laat de taarten 10 minuten rusten.

9
Verwarm de oven voor op 200 °C.
10
Bak de taarten 15 à 20 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen.
11

Smelt de afdekgelei in 2 eetlepels water op een zacht vuurtje. Bestrijk de fruitvulling met de gelei. Strooi decoreerpoeder op de rand van je taarten.


Voor 8 personen
Voor je deeg
200 ml water
3 g zout
100 g boter
Voor je banketbakkersroom
165 ml koude melk
Voor je afwerking
500 g seizoensfruit
2 eetlepels suiker
2 eetlepels water
1 eetlepel koud bind- en verdikkingsmiddel
decoreerpoeder
Bak- en kookbenodigdheden
Oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 8 personen
Voor je deeg
200 ml water
3 g zout
100 g boter
Voor je banketbakkersroom
165 ml koude melk
Voor je afwerking
500 g seizoensfruit
2 eetlepels suiker
2 eetlepels water
1 eetlepel koud bind- en verdikkingsmiddel
decoreerpoeder
Bak- en kookbenodigdheden
Oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Voeg de deegingrediënten bij elkaar, en kneed het deeg in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol de bollen uit tot ze minstens de bodem en de wanden van je taartvormen bedekken.
3

Vet de taartvormen in en leg het deeg erin. Komt het deeg tot over de rand van je taartvorm? Druk dat dan weg met je handpalm en maak een nieuw deegbolletje met alle restjes.

4

Vulling maken

Klop de Mix voor Banketbakkersroom en de melk tot een gladde room. Verdeel die over de deegbodems.

5
Meng het bind- en verdikkingsmiddel met de suiker. Roer het resultaat door het fruit.
6
Verdeel het fruitmengsel over beide taarten.
7
Rol het overgebleven deeg dun uit, en snij het in reepjes van 0,5 bij 10 cm.  Leg de reepjes langs de rand van je taarten om een sierrand te maken. Laat ze deels overlappen, zoals in dit filmpje.

8

Taart bakken en afwerken

Laat de taarten 10 minuten rusten.

9
Verwarm de oven voor op 200 °C.
10
Bak de taarten 15 à 20 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen.
11

Smelt de afdekgelei in 2 eetlepels water op een zacht vuurtje. Bestrijk de fruitvulling met de gelei. Strooi decoreerpoeder op de rand van je taarten.


Wat zeggen anderen