Limburgse pannenkoeken met boekweit
Zin in een streepje Belgische traditie? Probeer eens de Limburgse boekweitpannenkoeken. Ideaal als vervanger van brood en lekker te garneren. Deze pannenkoeken zijn even lekker met iets zoets als met hartig beleg zoals kaas, boter of ei. Succes verzekerd bij jong en oud!
Voeg toe aan receptenboekje

Limburgse pannenkoeken met boekweit

1
Meng het boekweitmeel en de surfina door elkaar.
2
Voeg er de overige ingrediënten aan toe en roer goed, zodat er geen klontertjes overblijven.
3
Laat het beslag ongeveer 25 minuten rusten.
4
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
5
Schep beslag in de pan, genoeg om de bodem helemaal te bedekken.
6
Bak de pannenkoeken op een niet te hoog vuur, tot ze goudgeel van kleur zijn.
7
Dien ze warm op.
Limburgse boekweitpannenkoeken

1 l melk, lauw
50 g boter, gesmolten
3 eieren
snuifje zout
olie of boter
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Limburgse boekweitpannenkoeken

1 l melk, lauw
50 g boter, gesmolten
3 eieren
snuifje zout
olie of boter
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng het boekweitmeel en de surfina door elkaar.
2
Voeg er de overige ingrediënten aan toe en roer goed, zodat er geen klontertjes overblijven.
3
Laat het beslag ongeveer 25 minuten rusten.
4
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
5
Schep beslag in de pan, genoeg om de bodem helemaal te bedekken.
6
Bak de pannenkoeken op een niet te hoog vuur, tot ze goudgeel van kleur zijn.
7
Dien ze warm op.

Wat zeggen anderen