Lemon cheesecake
De perfecte cheesecake? Eentje met een lekkere kruimelbodem en het juiste evenwicht tussen zoet en zuur? Zoek niet langer: deze lemon cheesecake heeft het allemaal.
Voeg toe aan receptenboekje

Lemon cheesecake

1

Bak de taartbodem

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten voor de taartbodem tot een korrelig mengsel. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Druk goed aan met de hand. Bak de taartbodem 10 minuten op 200 °C.

2

Maak de vulling

Maak de vulling terwijl de taartbodem afkoelt. Verlaag de temperatuur van de oven tot 160 °C. Voeg de yoghurt en de suiker samen. Klop goed los. Voeg de eieren, de geraspte citroenschil en het citroensap toe. Mix tot een glad mengsel.

3

Breng de vulling aan

Giet de vulling over de taartbodem.

4

Bak de taart met vulling

Bak de taart nog 45 minuten op 160 °C. Laat afkoelen en laat dan 3 uur opstijven in de koelkast.

5

Versier met fruit

Snijd de taart in stukken. Decoreer met vers fruit.


Voor ongeveer 16 porties
100 g kokosolie
2 eieren
40 g ahornsiroop
1 g zout
Voor de vulling
850 g volle yoghurt
Geraspte schil van 2 citroenen
70 g suiker
2 eieren
80 ml citroensap
Bak- en kookbenodigdheden
Voor de afwerking
Bosbessen
Frambozen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor ongeveer 16 porties
100 g kokosolie
2 eieren
40 g ahornsiroop
1 g zout
Voor de vulling
850 g volle yoghurt
Geraspte schil van 2 citroenen
70 g suiker
2 eieren
80 ml citroensap
Bak- en kookbenodigdheden
Voor de afwerking
Bosbessen
Frambozen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de taartbodem

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten voor de taartbodem tot een korrelig mengsel. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Druk goed aan met de hand. Bak de taartbodem 10 minuten op 200 °C.

2

Maak de vulling

Maak de vulling terwijl de taartbodem afkoelt. Verlaag de temperatuur van de oven tot 160 °C. Voeg de yoghurt en de suiker samen. Klop goed los. Voeg de eieren, de geraspte citroenschil en het citroensap toe. Mix tot een glad mengsel.

3

Breng de vulling aan

Giet de vulling over de taartbodem.

4

Bak de taart met vulling

Bak de taart nog 45 minuten op 160 °C. Laat afkoelen en laat dan 3 uur opstijven in de koelkast.

5

Versier met fruit

Snijd de taart in stukken. Decoreer met vers fruit.


Wat zeggen anderen