Kruidnotencake
Kruidnoten zijn kleine speculaasbolletjes, een Nederlandse specialiteit voor Sinterklaas. Verstop ze in je cake en je krijgt een verrassende afwisseling van zachte cake en crunchy speculaas.
Voeg toe aan receptenboekje

Kruidnotencake

1

Bak de kruidnoten

Meng de ingrediënten voor de kruidnoten tot een homogeen deeg. Laat het minstens een kwartier afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 12 g. Snij ze doormidden en leg ze op de bakplaat. Bak de kruidnoten 14 minuten op 160 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Maak cakebeslag

Roer de boter romig. Voeg de eieren en daarna de mix toe. Klop 5 minuten tot een glad beslag. Verwarm de oven voor op 150 °C.
3

Voeg de kruidnoten toe

Meng een groot deel van de kruidnoten door het beslag. Houd er een 10-tal apart. Vet de cakevorm in en vul die met het beslag. Leg de resterende kruidnoten verspreid over het beslag.
4

Bak de cake

Bak de cake 20 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 20 à 25 minuten bakken
Kruidnotencake

Voor 40 à 50 kruidnoten
Voor de boerencake
100 g boter
2 eieren
Voor 40 à 50 kruidnoten
75 g boter
bakplaat met bakpapier
½ ei (= 25 g)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kruidnotencake

Voor 40 à 50 kruidnoten
Voor de boerencake
100 g boter
2 eieren
Voor 40 à 50 kruidnoten
75 g boter
bakplaat met bakpapier
½ ei (= 25 g)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de kruidnoten

Meng de ingrediënten voor de kruidnoten tot een homogeen deeg. Laat het minstens een kwartier afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 12 g. Snij ze doormidden en leg ze op de bakplaat. Bak de kruidnoten 14 minuten op 160 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Maak cakebeslag

Roer de boter romig. Voeg de eieren en daarna de mix toe. Klop 5 minuten tot een glad beslag. Verwarm de oven voor op 150 °C.
3

Voeg de kruidnoten toe

Meng een groot deel van de kruidnoten door het beslag. Houd er een 10-tal apart. Vet de cakevorm in en vul die met het beslag. Leg de resterende kruidnoten verspreid over het beslag.
4

Bak de cake

Bak de cake 20 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 20 à 25 minuten bakken

Wat zeggen anderen