Kruidige en suikervrije perentaart
Met dit recept serveer je een heerlijke taart zonder suiker en zonder tarwe, maar toch lekker zoet en boordevol smaak. Perenschijfjes, speculaaskruiden, gemalen amandelen en volkorenspelt: gezond genieten!
Voeg toe aan receptenboekje

Kruidige en suikervrije perentaart

1

Meng de droge ingrediënten

Verwarm de oven voor op 190 °C. Voeg volspeltmeel, amandelpoeder, suikervervanger, bakpoeder, zout, speculaaskruiden, kardemom en gemberpoeder samen in een kom. Meng goed.
2

Maak het beslag

Schil een peer en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng in een tweede kom boter, eieren, melk en de perenblokjes. Voeg de droge ingrediënten toe. Roer tot alles goed gemengd is.
3

Vul de bakvorm

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Giet het beslag erin. Snij de tweede peer in schijfjes. Schik ze in de vorm van een ster in het beslag.
4

Bak de taart

Bak de taart 40 minuten op 190 °C. Bestrooi de rand van de taart met suikervervanger.
Kruidige en suikervrije perentaart

Wat heb je nodig
1 g zout
160 ml melk
2 peren
3 eieren
3 g gemberpoeder
3 g kardemom
75 g gesmolten boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kruidige en suikervrije perentaart

Wat heb je nodig
1 g zout
160 ml melk
2 peren
3 eieren
3 g gemberpoeder
3 g kardemom
75 g gesmolten boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de droge ingrediënten

Verwarm de oven voor op 190 °C. Voeg volspeltmeel, amandelpoeder, suikervervanger, bakpoeder, zout, speculaaskruiden, kardemom en gemberpoeder samen in een kom. Meng goed.
2

Maak het beslag

Schil een peer en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng in een tweede kom boter, eieren, melk en de perenblokjes. Voeg de droge ingrediënten toe. Roer tot alles goed gemengd is.
3

Vul de bakvorm

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Giet het beslag erin. Snij de tweede peer in schijfjes. Schik ze in de vorm van een ster in het beslag.
4

Bak de taart

Bak de taart 40 minuten op 190 °C. Bestrooi de rand van de taart met suikervervanger.

Wat zeggen anderen