Krokante pistoletjes met zaadjes
Krakend krokant en lekker luchtig, zo horen pistoletjes te zijn! Hoe je dat voor mekaar krijgt? Simpel: met eiwitrijke Frans Krokant-bloem. Decoreer je broodjes met zaadjes en pitten, zo maak je een bonte broodjesverzameling.
Voeg toe aan receptenboekje

Krokante pistoletjes met zaadjes

1
Meet alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Voeg ze samen en kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2
Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het zo’n 40 minuten rijzen op kamertemperatuur, tot het volume verdubbeld is.
3
Leg een vel bakpapier op je bakplaat. Strooi bloem op het werkblad. Verdeel het deeg in stukjes van 50 g. Maak er mooie, ronde bolletjes van.
4
Druk de bolletjes in zaadjes of pitten naar keuze. Leg ze op de bakplaat.
5
Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6
Bak de pistolets 20 à 25 minuten op 220 °C. Laat ze afkoelen op een rooster

Besprenkel de pistolets met water voor je ze in de oven steekt. Zo worden ze lekker krokant.

Krokante pIstoletjes met zaadjes

Voor 16 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
weegschaal
Voor je deeg
300 ml water
8 g zout
Voor je afwerking
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
1 eetlepel maanzaad
1 eetlepel pitten-amandelmix
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel zonnebloempitten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Krokante pIstoletjes met zaadjes

Voor 16 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
weegschaal
Voor je deeg
300 ml water
8 g zout
Voor je afwerking
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
1 eetlepel maanzaad
1 eetlepel pitten-amandelmix
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel zonnebloempitten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meet alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Voeg ze samen en kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2
Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het zo’n 40 minuten rijzen op kamertemperatuur, tot het volume verdubbeld is.
3
Leg een vel bakpapier op je bakplaat. Strooi bloem op het werkblad. Verdeel het deeg in stukjes van 50 g. Maak er mooie, ronde bolletjes van.
4
Druk de bolletjes in zaadjes of pitten naar keuze. Leg ze op de bakplaat.
5
Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6
Bak de pistolets 20 à 25 minuten op 220 °C. Laat ze afkoelen op een rooster

Besprenkel de pistolets met water voor je ze in de oven steekt. Zo worden ze lekker krokant.


Wat zeggen anderen