Krans van pittenbrood
Brood bakken in stijl? Probeer dan deze krans van pittenbrood. Dit vrolijke vlechtwerk heeft alles om je gasten in feeststemming te brengen. De ene helft bedek je met knisperende sesamzaadjes, de andere met lekkere zonnebloempitten. Een broodcreatie om mee uit te pakken.
Voeg toe aan receptenboekje

Krans van pittenbrood

1

Pittenbrooddeeg kneden

Weeg alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
stappenplan krans pittenbrood stap A
2
Verdeel het deeg in twee gelijke helften. Rol elk deel tot een bolletje. Bedek de deegstukken met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen.
stappenplan pittenbrood stap B
3

Krans maken

Druk beide deegbollen plat. Rol ze daarna tot twee slangen van 60 cm lang.

Tip: gaat het rollen stroef? Laat het deeg dan even rusten. Daarna geeft het beter mee.
Stappenplan krans maken stap 1
4
Zet twee bakplaten klaar. Bestrooi de ene met zonnebloempitten en de andere met sesamzaad.
Stappenplan krans maken stap 2
5
Strijk de eerste deegslang in met water en rol die door de zonnebloempitten. Doe hetzelfde met de tweede slang, maar rol die door het sesamzaad.
Stappenplan krans maken stap 3
6
Vlecht nu beide slangen door elkaar, zodat je één deegstreng krijgt. Bevochtig de uiteindes van de streng met water en plak ze aan elkaar. Je hebt nu een ronde krans.
Stappenplan krans maken stap 4
7
Vet de bakvorm in. Leg de krans in de bakvorm en dek af met huishoudfolie. Laat het brood nog 30 à 40 minuten rijzen, tot het dubbel zo groot is.
Stappenplan krans maken stap 5
8
Verwarm de oven voor op 200 °C.
sfeer
9
Bak de broodkrans 30 à 35 minuten op 200 °C. Laat daarna afkoelen op een taartrooster.
Stappenplan krans maken stap 7
1

Pittenbrooddeeg kneden

Weeg alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
stappenplan krans pittenbrood stap A
2
Verdeel het deeg in twee gelijke helften. Rol elk deel tot een bolletje. Bedek de deegstukken met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen.
stappenplan pittenbrood stap B
3

Krans maken

Druk beide deegbollen plat. Rol ze daarna tot twee slangen van 60 cm lang.

Tip: gaat het rollen stroef? Laat het deeg dan even rusten. Daarna geeft het beter mee.
Stappenplan krans maken stap 1
4
Zet twee bakplaten klaar. Bestrooi de ene met zonnebloempitten en de andere met sesamzaad.
Stappenplan krans maken stap 2
5
Strijk de eerste deegslang in met water en rol die door de zonnebloempitten. Doe hetzelfde met de tweede slang, maar rol die door het sesamzaad.
Stappenplan krans maken stap 3
6
Vlecht nu beide slangen door elkaar, zodat je één deegstreng krijgt. Bevochtig de uiteindes van de streng met water en plak ze aan elkaar. Je hebt nu een ronde krans.
Stappenplan krans maken stap 4
7
Vet de bakvorm in. Leg de krans in de bakvorm en dek af met huishoudfolie. Laat het brood nog 30 à 40 minuten rijzen, tot het dubbel zo groot is.
Stappenplan krans maken stap 5
8
Verwarm de oven voor op 200 °C.
sfeer
9
Bak de broodkrans 30 à 35 minuten op 200 °C. Laat daarna afkoelen op een taartrooster.
Stappenplan krans maken stap 7

Wat zeggen anderen