Kokoscake met chocolade
Gemalen kokos geeft je cake een heerlijk exotisch tintje. Dek je kokoscake af met gesmolten chocolade en een sneeuwwitte kokoslaag. Ziedaar de perfecte traktatie voor je thee- of koffiepauze.
Voeg toe aan receptenboekje

Kokoscake met chocolade

1
Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de boter mals in de keukenrobot. Doe er de eieren bij en meng goed door elkaar.
Kokoscake met chocolade
2
Voeg de mix voor boerencake en het kokospoeder toe. Klop 5 minuten op de hoogste snelheid met de keukenrobot.
Kokoscake met chocolade
3
Vet de cakevorm in en schep er het beslag in. Bak de cake 40 min. Op 170°C.
Kokoscake met chocolade
4
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Kokoscake met chocolade
5
Smelt de chocolade en verdeel die gelijkmatig over de cake met een paletmes.
Kokoscake met chocolade
6
Bestrooi de cake met kokospoeder.
Kokoscake met chocolade

Meer een fan van amandelen? Vervang de kokos in het recept door gemalen amandelen. Werk de cake af met geroosterde amandelschilfers.

Kokoscake met chocolade

Voor je kokoscake
100 g boter
2 eieren
extra boter om de cakevorm in te vetten
Voor de afwerking
Smeltchocolade puur
Bak- en kookbenodigdheden
Keukenrobot
Paletmes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kokoscake met chocolade

Voor je kokoscake
100 g boter
2 eieren
extra boter om de cakevorm in te vetten
Voor de afwerking
Smeltchocolade puur
Bak- en kookbenodigdheden
Keukenrobot
Paletmes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de boter mals in de keukenrobot. Doe er de eieren bij en meng goed door elkaar.
Kokoscake met chocolade
2
Voeg de mix voor boerencake en het kokospoeder toe. Klop 5 minuten op de hoogste snelheid met de keukenrobot.
Kokoscake met chocolade
3
Vet de cakevorm in en schep er het beslag in. Bak de cake 40 min. Op 170°C.
Kokoscake met chocolade
4
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Kokoscake met chocolade
5
Smelt de chocolade en verdeel die gelijkmatig over de cake met een paletmes.
Kokoscake met chocolade
6
Bestrooi de cake met kokospoeder.
Kokoscake met chocolade

Meer een fan van amandelen? Vervang de kokos in het recept door gemalen amandelen. Werk de cake af met geroosterde amandelschilfers.


Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 16/08/2015 19:04
Een heel lekkere frisse cake. Ik noem hem mijn Bountycake. Had veel succes bij mijn familie

Anoniem
Geplaatst Op 19/06/2017 14:21
Zeer geslaagd recept!
Marie en Michel
Geplaatst Op 19/06/2017 14:48

Bedankt!