Kokos-amandelcake met kersen
Kokos-amandelcake met kersen, dat is een nieuwe standaard voor cake. Laat je gezelschap genieten van de heerlijke combinatie: het breekbare kruimeldeeg, de volle smaak van frangipane en de zoete kersenvulling. De afdeklaag met kokos maakt het geheel ook een lust voor het oog.
Voeg toe aan receptenboekje

Kokos-amandelcake met kersen

1

Deeg en frangipane bereiden

Meng alle ingrediënten voor de kruimeldeegbodem tot een mooi samenhangend deeg. Laat minstens een half uur afkoelen in de koelkast.

2

Roer de boter voor de frangipane tot ze romig is en voeg de eieren toe. Doe er de Mix voor Frangipane bij en enkele druppels rum-aroma. Klop of mix het beslag 5 minuten. Schep het daarna in een spuitzak.

3

Taart samenstellen

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
Beleg de taartvorm met bakpapier.
5

Beleg de vorm met het kruimeldeeg en strijk daar een laagje kersenvulling over uit.

6

Knip de punt van de spuitzak. Spuit de frangipane spiraalvormig en gelijkmatig over de cake.

7

Voeg alle ingrediënten voor de afdeklaag samen en meng goed. Giet het mengsel over de frangipane.

8

Bak de cake 45 minuten op 180 °C. Til ze met het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Laat het bakpapier ruim over de rand van de bakvorm komen. Zo neem je de cake na het bakken gemakkelijk uit de vorm.

Kokos amandelcake met kersen

Voor je kruimeldeegbodem
130 g koude boter
1 ei
Voor je vulling
Voor je frangipanebeslag
100 g boter
2 eieren
Voor je afdeklaag
100 g kokospoeder
3 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
klopper of mixer
wegwerpspuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kokos amandelcake met kersen

Voor je kruimeldeegbodem
130 g koude boter
1 ei
Voor je vulling
Voor je frangipanebeslag
100 g boter
2 eieren
Voor je afdeklaag
100 g kokospoeder
3 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
klopper of mixer
wegwerpspuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg en frangipane bereiden

Meng alle ingrediënten voor de kruimeldeegbodem tot een mooi samenhangend deeg. Laat minstens een half uur afkoelen in de koelkast.

2

Roer de boter voor de frangipane tot ze romig is en voeg de eieren toe. Doe er de Mix voor Frangipane bij en enkele druppels rum-aroma. Klop of mix het beslag 5 minuten. Schep het daarna in een spuitzak.

3

Taart samenstellen

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
Beleg de taartvorm met bakpapier.
5

Beleg de vorm met het kruimeldeeg en strijk daar een laagje kersenvulling over uit.

6

Knip de punt van de spuitzak. Spuit de frangipane spiraalvormig en gelijkmatig over de cake.

7

Voeg alle ingrediënten voor de afdeklaag samen en meng goed. Giet het mengsel over de frangipane.

8

Bak de cake 45 minuten op 180 °C. Til ze met het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Laat het bakpapier ruim over de rand van de bakvorm komen. Zo neem je de cake na het bakken gemakkelijk uit de vorm.


Wat zeggen anderen