Kleurige kerstboomtaart
Waarmee verras jij je familie op Kerstmis? Met deze kleurige kerstboomtaart gooi je hoge ogen. En je bent zélf al helemaal in de kerstsfeer – want je knutselde een hele middag feestelijk in de keuken. Vrolijk kerstfeest!
Voeg toe aan receptenboekje

Kleurige kerstboomtaart

1

Chocolade sponge cake maken

Neem de Mix voor Chocolade sponge cake. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Doe het deeg in de bakvorm. Bak eerst 10 minuten in de oven op 150 °C. Verhoog de temperatuur tot 170 °C. Laat nog 20 minuten bakken.

3

Laat de sponge cake afkoelen op een taartrooster.

4

Crème au beurre toevoegen

Maak de crème au beurre. Roer de boter glad. Meng de Mix voor Crème au beurre en de suiker in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel beetje per beetje toe bij de boter. Mix 5 minuten op de hoogste snelheid.

5

Snij met een taartzaag de chocolade sponge cake horizontaal in twee. Gebruik een paletmes om crème au beurre op de bovenkant van de onderste helft van de taart te smeren. Plaats er de bovenste helft weer op.

6

Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met crème au beurre. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

7

Kerstboomtaart versieren

Smeer het uitrolmatje in met vetstof.

8

Kneed een stukje zwarte en witte rolmarsepein door elkaar, tot je een grijze kleur hebt.

9

Maak eetbare lijm. Meng hiervoor een beetje tylose met water. Laat even rusten.

10

Versier nu je kerstboomtaart. Volg daarvoor dit stappenplan.

Kerstboomtaart

Voor je chocolade sponge cake
2 eieren
10 ml water
Voor je crème au beurre
250 g boter, op kamertemperatuur
250 ml water, op kamertemperatuur
Voor je versiering
rolmarsepein in verschillende kleuren: groen, rood, geel, wit en zwart
suikerdecoraties, bijvoorbeeld een sneeuwman of een kerstboom
goudkleurig suikerstrooisel
glanspoeder: zilver en goud
zilveren eetbare parels
icingpasta
vetstof
tylose
Bak- en kookbenodigdheden
bakvorm kerstboom
oven
set uitduwers: ster
blauwe siliconen mal
spuitzak met spuitmondje
uitrolmatje
keukenmes
gladstrijker
potje met water en penselen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kerstboomtaart

Voor je chocolade sponge cake
2 eieren
10 ml water
Voor je crème au beurre
250 g boter, op kamertemperatuur
250 ml water, op kamertemperatuur
Voor je versiering
rolmarsepein in verschillende kleuren: groen, rood, geel, wit en zwart
suikerdecoraties, bijvoorbeeld een sneeuwman of een kerstboom
goudkleurig suikerstrooisel
glanspoeder: zilver en goud
zilveren eetbare parels
icingpasta
vetstof
tylose
Bak- en kookbenodigdheden
bakvorm kerstboom
oven
set uitduwers: ster
blauwe siliconen mal
spuitzak met spuitmondje
uitrolmatje
keukenmes
gladstrijker
potje met water en penselen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Chocolade sponge cake maken

Neem de Mix voor Chocolade sponge cake. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Doe het deeg in de bakvorm. Bak eerst 10 minuten in de oven op 150 °C. Verhoog de temperatuur tot 170 °C. Laat nog 20 minuten bakken.

3

Laat de sponge cake afkoelen op een taartrooster.

4

Crème au beurre toevoegen

Maak de crème au beurre. Roer de boter glad. Meng de Mix voor Crème au beurre en de suiker in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel beetje per beetje toe bij de boter. Mix 5 minuten op de hoogste snelheid.

5

Snij met een taartzaag de chocolade sponge cake horizontaal in twee. Gebruik een paletmes om crème au beurre op de bovenkant van de onderste helft van de taart te smeren. Plaats er de bovenste helft weer op.

6

Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met crème au beurre. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

7

Kerstboomtaart versieren

Smeer het uitrolmatje in met vetstof.

8

Kneed een stukje zwarte en witte rolmarsepein door elkaar, tot je een grijze kleur hebt.

9

Maak eetbare lijm. Meng hiervoor een beetje tylose met water. Laat even rusten.

10

Versier nu je kerstboomtaart. Volg daarvoor dit stappenplan.


Wat zeggen anderen