Kerststronk
Verzorg je graag je eigen kerststronk tijdens de feesten? Laat je dan inspireren door dit recept. Versier de luchtige biscuit met frangipanesmaak met een dikke laag crème au beurre. Decoreer je pronkstuk met chocoladeschilfers en decoreerpoeder. Vrolijk kerstfeest!
Voeg toe aan receptenboekje

Kerststronk

1

Biscuitgebak maken

Verwarm de oven voor op 170 °C. Voeg alle ingrediënten voor het biscuitbeslag samen. Meng 10 minuten met de mixer op de hoogste stand.
2
Maak nu het frangipanebeslag. Laat de boter zacht worden in de microgolfoven. Meng het ei door de boter. Voeg de Mix voor Frangipane toe, en klop tot een glad beslag.
3
Meng het biscuitbeslag en het frangipanebeslag door elkaar. Vet de bakvorm voor de kerststronk in. Vul de vorm voor de helft met beslag. Bak de kerststronk 40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.
4
Haal de bakvorm uit de oven en plaats het gebak omgekeerd op een taartrooster. Verwijder de vorm na 10 minuten. Laat verder afkoelen.
5

Kerststronk afwerken en versieren

Roer de boter voor de crème au beurre zacht. Meng de Mix voor Crème au beurre en de suiker door elkaar. Voeg het water toe, en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de boter. Klop de crème au beurre 5 minuten met de mixer op de hoogste stand.
6
Schep enkele eetlepels crème au beurre in een apart kommetje. Voeg er extra mokka-aroma aan toe.
7
Snij de kerststronk horizontaal door. Bestrijk de onderste helft met de gewone crème au beurre. Plaats er de bovenste helft weer op.
8
Bestrijk nu de buitenkant van het gebak met de gewone crème au beurre. Hou de uiteinden van de stronk open. Die twee uiteinden smeer je in met de crème au beurre met mokkasmaak.
9
Je kerststronk is af! Versier hem met chocoladeschilfers, decoreerpoeder en/of beslagdecoratie.

Geef je kerststronk een sterke bodem. Maak een taartbodem met de Mix voor Kruimeldeeg. Volg de aanwijzingen op het pakje. Is je deeg klaar? Rol het dan uit met een deegrol. Gebruik de bakvorm om het juiste formaat uit het kruimeldeeg te steken. Leg het kruimeldeeg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 minuten op 180 °C. Laat afkoelen. Gebruik wat crème au beurre om de biscuit vast te maken aan de kruimeldeegbodem.

Kerststronk

Voor je biscuit
10 ml water
2 eieren
Voor je crème au beurre
250 g boter
250 ml water
Voor je frangipanebeslag
1 ei
50 g boter
Voor je versiering
chocoladeschilfers, decoreerpoeder en/of gebaksdecoratie
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kerststronk

Voor je biscuit
10 ml water
2 eieren
Voor je crème au beurre
250 g boter
250 ml water
Voor je frangipanebeslag
1 ei
50 g boter
Voor je versiering
chocoladeschilfers, decoreerpoeder en/of gebaksdecoratie
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Biscuitgebak maken

Verwarm de oven voor op 170 °C. Voeg alle ingrediënten voor het biscuitbeslag samen. Meng 10 minuten met de mixer op de hoogste stand.
2
Maak nu het frangipanebeslag. Laat de boter zacht worden in de microgolfoven. Meng het ei door de boter. Voeg de Mix voor Frangipane toe, en klop tot een glad beslag.
3
Meng het biscuitbeslag en het frangipanebeslag door elkaar. Vet de bakvorm voor de kerststronk in. Vul de vorm voor de helft met beslag. Bak de kerststronk 40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.
4
Haal de bakvorm uit de oven en plaats het gebak omgekeerd op een taartrooster. Verwijder de vorm na 10 minuten. Laat verder afkoelen.
5

Kerststronk afwerken en versieren

Roer de boter voor de crème au beurre zacht. Meng de Mix voor Crème au beurre en de suiker door elkaar. Voeg het water toe, en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de boter. Klop de crème au beurre 5 minuten met de mixer op de hoogste stand.
6
Schep enkele eetlepels crème au beurre in een apart kommetje. Voeg er extra mokka-aroma aan toe.
7
Snij de kerststronk horizontaal door. Bestrijk de onderste helft met de gewone crème au beurre. Plaats er de bovenste helft weer op.
8
Bestrijk nu de buitenkant van het gebak met de gewone crème au beurre. Hou de uiteinden van de stronk open. Die twee uiteinden smeer je in met de crème au beurre met mokkasmaak.
9
Je kerststronk is af! Versier hem met chocoladeschilfers, decoreerpoeder en/of beslagdecoratie.

Geef je kerststronk een sterke bodem. Maak een taartbodem met de Mix voor Kruimeldeeg. Volg de aanwijzingen op het pakje. Is je deeg klaar? Rol het dan uit met een deegrol. Gebruik de bakvorm om het juiste formaat uit het kruimeldeeg te steken. Leg het kruimeldeeg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 minuten op 180 °C. Laat afkoelen. Gebruik wat crème au beurre om de biscuit vast te maken aan de kruimeldeegbodem.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 31/12/2014 23:07
zeer goed