Kerstkransjes
Voor een fijn kerstdessert, ben je bij deze kerstkransjes aan het juiste adres. Vul de krokante broodbodem met een romige fruitvulling. Meng appel, rozijn en kaneel voor een heerlijk winterse smaak. Serveer de kransen bij de koffie. Of bak ze als dessert, en dien op met een bolletje ijs. Je oogst gegarandeerd complimenten!
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstkransjes

1

Deeg kneden

Weeg alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
2
Druk het deeg plat. Rol er bolletjes uit van ongeveer 50 g. Bedek de deegstukken met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.
3

Vulling maken

Verwarm de oven voor op 200 °C.
4
Schil de appels. Snij ze in kleine stukjes. Meng de suiker met de kaneel.
5
Bak de appelstukjes in een pan met boter. Bestrooi ze daarna met de kaneelsuiker. Meng er de rozijnen door.
6
Leg de deegbolletjes op een bakplaat met bakpapier. Druk met je vingers een kuiltje in de bolletjes. Zorg ervoor dat er een boord van ongeveer 1 cm rond de deegbodem overblijft. Strijk het deeg in met losgeklopt ei.
7
Meng de Mix voor Banketbakkersroom met de melk. Doe de room in een spuitzak. Spuit in elk deegkuiltje een toef banketbakkersroom. Leg daar een portie appelvulling en wat amandelschilfers op.
8
Bak de kerstkransjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Bestuif ze daarna met poedersuiker.
kerstkransjes

voor 15 stuks
Voor je deeg
220 ml water
3 g zout
Voor je vulling
1 ei
175 ml koude melk
2 appels
klontje boter
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
huishoudfolie
oven met bakplaat
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
kerstkransjes

voor 15 stuks
Voor je deeg
220 ml water
3 g zout
Voor je vulling
1 ei
175 ml koude melk
2 appels
klontje boter
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
huishoudfolie
oven met bakplaat
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg kneden

Weeg alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
2
Druk het deeg plat. Rol er bolletjes uit van ongeveer 50 g. Bedek de deegstukken met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.
3

Vulling maken

Verwarm de oven voor op 200 °C.
4
Schil de appels. Snij ze in kleine stukjes. Meng de suiker met de kaneel.
5
Bak de appelstukjes in een pan met boter. Bestrooi ze daarna met de kaneelsuiker. Meng er de rozijnen door.
6
Leg de deegbolletjes op een bakplaat met bakpapier. Druk met je vingers een kuiltje in de bolletjes. Zorg ervoor dat er een boord van ongeveer 1 cm rond de deegbodem overblijft. Strijk het deeg in met losgeklopt ei.
7
Meng de Mix voor Banketbakkersroom met de melk. Doe de room in een spuitzak. Spuit in elk deegkuiltje een toef banketbakkersroom. Leg daar een portie appelvulling en wat amandelschilfers op.
8
Bak de kerstkransjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Bestuif ze daarna met poedersuiker.

Wat zeggen anderen