Kerstcupcakes met chocoladeparels
Je cupcakes in kerstkleuren versieren? Bestrijk ze met een laagje gesmolten chocolade en bedek ze met rode, groene en zilveren parels. Jingle bells op je bord!
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstcupcakes met chocoladeparels

1

Stap 1 Cupcakes maken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter zacht en voeg de mix, de eieren en het water toe. Meng het geheel 5 minuten tot een glad beslag.

2

Stap 2

Plaats de papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van de muffinbakplaat. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.

3

Stap 3

Bak de cupcakes 10 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 10 à 15 minuten bakken op 180 °C.
4

Stap 4 Ganache maken

Doe de smeltchocolade in een kommetje. Breng de slagroom aan de kook. Giet de hete room over de chocolade. Roer tot alle chocolade gesmolten is. Laat de ganache opstijven in de koelkast tot je een smeerbare pasta krijgt.

5

Stap 5 Decoreren

Strijk een laagje ganache op de bovenkant van je cupcakes. Leg daarop rode, groene en zilverkleurige chocoladeparels in een leuk patroon.

6

Stap 6 Bloemenpatroon

Om een bloem te vormen begin je in het midden en je werkt dan naar buiten toe. Werk de rand af met zilveren suikerparels.

7

Stap 7 Patroon met zilveren bolletjes

Leg een rode chocoladeparel in het midden en schik daar 5 rode en groene chocoladeparels rond. Strooi daaromheen zilveren bolletjes. Plak met een beetje ganache ook bolletjes vast bovenop de gekleurde parels.

Kerstcupcakes

Voor 12 stuks
Voor je chocolademuffins
250 g Mix voor cupcakes
2 eieren
100 g boter
30 ml water
Decoratie
Rode, groene en zilveren chocoladeparels
Suikerparels zilver
Voor je afwerking
150 g pure smeltchocolade
150 g slagroom
Bak- en kookbenodigdheden
Muffinbakplaat
Cupcakevormpjes
Taartrooster
Wegwerpspuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kerstcupcakes

Voor 12 stuks
Voor je chocolademuffins
250 g Mix voor cupcakes
2 eieren
100 g boter
30 ml water
Decoratie
Rode, groene en zilveren chocoladeparels
Suikerparels zilver
Voor je afwerking
150 g pure smeltchocolade
150 g slagroom
Bak- en kookbenodigdheden
Muffinbakplaat
Cupcakevormpjes
Taartrooster
Wegwerpspuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Stap 1 Cupcakes maken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter zacht en voeg de mix, de eieren en het water toe. Meng het geheel 5 minuten tot een glad beslag.

2

Stap 2

Plaats de papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van de muffinbakplaat. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.

3

Stap 3

Bak de cupcakes 10 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 10 à 15 minuten bakken op 180 °C.
4

Stap 4 Ganache maken

Doe de smeltchocolade in een kommetje. Breng de slagroom aan de kook. Giet de hete room over de chocolade. Roer tot alle chocolade gesmolten is. Laat de ganache opstijven in de koelkast tot je een smeerbare pasta krijgt.

5

Stap 5 Decoreren

Strijk een laagje ganache op de bovenkant van je cupcakes. Leg daarop rode, groene en zilverkleurige chocoladeparels in een leuk patroon.

6

Stap 6 Bloemenpatroon

Om een bloem te vormen begin je in het midden en je werkt dan naar buiten toe. Werk de rand af met zilveren suikerparels.

7

Stap 7 Patroon met zilveren bolletjes

Leg een rode chocoladeparel in het midden en schik daar 5 rode en groene chocoladeparels rond. Strooi daaromheen zilveren bolletjes. Plak met een beetje ganache ook bolletjes vast bovenop de gekleurde parels.


Wat zeggen anderen