Kerstbuche met tiramisuvulling
Bij Kerstmis hoort een lekkere kerststronk, ook wel bekend als ‘buche’. Vergeet even de klassieke versie met crème au beurre en maak er een verrassend tiramisugebak van. Zachte biscuit, straffe koffie en een heerlijke mascarponevulling: de perfecte smakencombinatie.
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstbuche met tiramisuvulling

1

Biscuit maken

Verwarm de oven voor op 230 °C. Voeg alle ingrediënten voor het biscuitbeslag samen en mix 10 minuten op de hoogste snelheid.
Kerstbuche met tiramisuvulling
2
Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag gelijkmatig uit over je bakplaat.
Kerstbuche met tiramisuvulling
3
Bak de biscuit 10 minuten op 230 °C.
4
Haal de biscuit uit de oven en rol hem meteen op met het bakpapier er nog aan. Wikkel de opgerolde biscuit in huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Kerstbuche met tiramisuvulling
5

Tiramisu maken

Klop de slagroom stijf.
6
Meng de mascarpone, de eidooier, de amaretto en de melk in een kom. Voeg de bavaroismix toe.
Kerstbuche met tiramisuvulling
7
Spatel de slagroom door het mengsel. Laat opstijven in de koelkast.
8

Gebak samenstellen

Rol de biscuit weer open en verwijder het bakpapier. Bestrijk de biscuit met koffie en breng daarop een flinke laag tiramisuvulling aan.
Kerstbuche met tiramisuvulling
9
Rol de biscuit stevig op en bestrijk de buitenkant met de rest van de vulling.
Kerstbuche met tiramisuvulling
10
Werk af met cacaopoeder.
Kerstbuche met tiramisuvulling
11
Rol rode en gele suikerpasta uit. Steek bloemen en sterretjes uit en maak kerstrozen zoals op de foto.
Kerstbuche met tiramisuvulling
12
Zet de kerstrozen op het gebak.
Kerstbuche met tiramisuvulling

Je kunt een biscuit heel goed invriezen. Laat het gebak afkoelen en bewaar het tot zes maanden in je diepvriezer.

Kerstbuche met tiramisuvulling

Voor 1 rolbiscuit
Voor je biscuit
20 ml water
3 eieren
Voor je vulling
1 eidooier
120 g mascarpone
120 g slagroom
4 eetlepels amaretto
80 ml melk
Voor de afwerking
1 kopje sterke koffie
AVEVE rode en gele suikerpasta
Bak- en kookbenodigdheden
uitsteker bloem
uitsteker ster
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kerstbuche met tiramisuvulling

Voor 1 rolbiscuit
Voor je biscuit
20 ml water
3 eieren
Voor je vulling
1 eidooier
120 g mascarpone
120 g slagroom
4 eetlepels amaretto
80 ml melk
Voor de afwerking
1 kopje sterke koffie
AVEVE rode en gele suikerpasta
Bak- en kookbenodigdheden
uitsteker bloem
uitsteker ster
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Biscuit maken

Verwarm de oven voor op 230 °C. Voeg alle ingrediënten voor het biscuitbeslag samen en mix 10 minuten op de hoogste snelheid.
Kerstbuche met tiramisuvulling
2
Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag gelijkmatig uit over je bakplaat.
Kerstbuche met tiramisuvulling
3
Bak de biscuit 10 minuten op 230 °C.
4
Haal de biscuit uit de oven en rol hem meteen op met het bakpapier er nog aan. Wikkel de opgerolde biscuit in huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Kerstbuche met tiramisuvulling
5

Tiramisu maken

Klop de slagroom stijf.
6
Meng de mascarpone, de eidooier, de amaretto en de melk in een kom. Voeg de bavaroismix toe.
Kerstbuche met tiramisuvulling
7
Spatel de slagroom door het mengsel. Laat opstijven in de koelkast.
8

Gebak samenstellen

Rol de biscuit weer open en verwijder het bakpapier. Bestrijk de biscuit met koffie en breng daarop een flinke laag tiramisuvulling aan.
Kerstbuche met tiramisuvulling
9
Rol de biscuit stevig op en bestrijk de buitenkant met de rest van de vulling.
Kerstbuche met tiramisuvulling
10
Werk af met cacaopoeder.
Kerstbuche met tiramisuvulling
11
Rol rode en gele suikerpasta uit. Steek bloemen en sterretjes uit en maak kerstrozen zoals op de foto.
Kerstbuche met tiramisuvulling
12
Zet de kerstrozen op het gebak.
Kerstbuche met tiramisuvulling

Je kunt een biscuit heel goed invriezen. Laat het gebak afkoelen en bewaar het tot zes maanden in je diepvriezer.


Wat zeggen anderen [4 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 12/12/2016 18:58
Hallo , ik heb een vraagje : zou het mogelijk zijn om die Kerstbuche met tiramisuvulling in een glutenvrije versie te maken ? Mijn jongste dochter mag niks van gluten eten en ik zou het fijn vinden als ze ook eens mee kan genieten van zo'n lekkere buche . Vriendelijke groet .

Anoniem
Geplaatst Op 13/12/2016 12:55
Hallo,ik zit ook met hetzelfde probleem,ik heb met de kerst mijn familie uitgenodigd maar mijn schoonbroer wil ook genieten van deze kerstbuche. Is het mogelijk om deze glutenvrij te maken? Groeten Hugo

Anoniem
Geplaatst Op 28/12/2017 17:56
Gemaakt als verjaardagstaart van mijn dochter en iedereen vond hem super lekker. Vooral de mascarponevulling valt beter in de smaak dan de klassieke roomvulling.

Anoniem
Geplaatst Op 10/12/2019 12:23
Zachte smaak, lichte vertering, geen smaakbom,...biscuit moet best dun uitgestreken worden,...en voorzichtig uitrollen na koeling.