Kerstboombrood
Feestelijke biobroodjes bakken voor Kerstmis is helemaal niet moeilijk. Deze kerstboompjes zijn het krokante bewijs. Geef ze een mooi plekje op je feesttafel en laat je gasten naar hartenlust broodjes afbreken.
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstboombrood

1

Stap 1

Voeg de ingrediënten voor het meergranendeeg samen en doe hetzelfde voor het pittendeeg. Kneed beide degen bij voorkeur tegelijkertijd, bijvoorbeeld het ene in een broodmachine en het andere in een keukenrobot of met je handen. Met de broodmachine of met je handen moet je 20 minuten kneden. In de keukenrobot is 10 minuten lang genoeg.
2

Stap 2

Dek beide degen af met huishoudfolie en laat ze 40 minuten rijzen.
3

Stap 3

Beleg de bakplaten met bakpapier. Druk beide degen plat. Verdeel elk deeg in 36 bolletjes van ongeveer 25 g.
4

Stap 4

Dip de deegbolletjes eerst in water en dan in een bordje met zaadjes of pitten. Leg de bolletjes op een bakplaat in de vorm van een kerstboom. Wissel meergranenbolletjes af met pittenbolletjes en laat overal een halve centimeter tussenruimte voor het rijzen.
5

Stap 5

Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6

Stap 6

Bak de broden 15 minuten op 200 °C.
7

Tip

Versier je broodjes met verschillende soorten zaadjes en pitten.
Kerstboombrood

Bak- en kookbenodigdheden
2 à 3 bakplaten
weegschaal
Voor de afwerking
Pitten-amandelmix
Zadenmix
Voor je meergranendeeg
15 g boter
310 ml water
8 g zout
Voor je pittendeeg
15 g boter
320 ml water
8 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kerstboombrood

Bak- en kookbenodigdheden
2 à 3 bakplaten
weegschaal
Voor de afwerking
Pitten-amandelmix
Zadenmix
Voor je meergranendeeg
15 g boter
310 ml water
8 g zout
Voor je pittendeeg
15 g boter
320 ml water
8 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Stap 1

Voeg de ingrediënten voor het meergranendeeg samen en doe hetzelfde voor het pittendeeg. Kneed beide degen bij voorkeur tegelijkertijd, bijvoorbeeld het ene in een broodmachine en het andere in een keukenrobot of met je handen. Met de broodmachine of met je handen moet je 20 minuten kneden. In de keukenrobot is 10 minuten lang genoeg.
2

Stap 2

Dek beide degen af met huishoudfolie en laat ze 40 minuten rijzen.
3

Stap 3

Beleg de bakplaten met bakpapier. Druk beide degen plat. Verdeel elk deeg in 36 bolletjes van ongeveer 25 g.
4

Stap 4

Dip de deegbolletjes eerst in water en dan in een bordje met zaadjes of pitten. Leg de bolletjes op een bakplaat in de vorm van een kerstboom. Wissel meergranenbolletjes af met pittenbolletjes en laat overal een halve centimeter tussenruimte voor het rijzen.
5

Stap 5

Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6

Stap 6

Bak de broden 15 minuten op 200 °C.
7

Tip

Versier je broodjes met verschillende soorten zaadjes en pitten.

Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 13/12/2016 11:01
HOE DE RECEPTEN UITPRINTEN ?

Anoniem
Geplaatst Op 14/12/2016 16:42
Beste, We hebben geen afdruk button voorzien op de site. Je kan best kopiëren wat je nodig hebt en dan plakken in een word documentje. Je kan het dan van daaruit afdrukken. Met vriendelijke groet, Marie & Michel