Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
Een aanrader voor je kerstbrunch, deze hartige kerstboom. De combinatie van speltdesembrood met tomaatjes, pittige pesto en zachte mozzarella is gewoon perfect. Zeker als je van de mediterrane keuken houdt.
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol 2 rechthoeken uit

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol elk deel uit met de deegrol tot een rechthoek van 20 bij 30 cm.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
4

Stel de kerstboom samen

Snij uit de ene rechthoek de vorm van een kerstboom. Strijk de boom in met pesto, maar laat de randen vrij. Bestrooi met mozzarella. Leg de tweede rechthoek over de boom. Snij langs de contouren van het onderliggende deeg om exact dezelfde boom te vormen. Vorm de takken van de boom door van de zijkant tot een paar centimeter van het midden insnijdingen te maken. Draai iedere tak die je zo maakt 2 tot 3 keer om.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
5

Versier de boom

Bestrijk de boom opnieuw met pesto. Bestrooi met geraspte mozzarella. Halveer enkele kerstomaatjes en leg ze op de boom.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
6

Laat rijzen

Dek de kerstboom af en laat 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de kerstboom

Bak de kerstboom 20 minuten op 200 °C. Serveer warm of koud.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat

Voor het brooddeeg
300 ml water
Verder
200 g geraspte mozzarella
4 eetlepels groene pesto
een handvol kerstomaatjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat

Voor het brooddeeg
300 ml water
Verder
200 g geraspte mozzarella
4 eetlepels groene pesto
een handvol kerstomaatjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol 2 rechthoeken uit

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol elk deel uit met de deegrol tot een rechthoek van 20 bij 30 cm.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
4

Stel de kerstboom samen

Snij uit de ene rechthoek de vorm van een kerstboom. Strijk de boom in met pesto, maar laat de randen vrij. Bestrooi met mozzarella. Leg de tweede rechthoek over de boom. Snij langs de contouren van het onderliggende deeg om exact dezelfde boom te vormen. Vorm de takken van de boom door van de zijkant tot een paar centimeter van het midden insnijdingen te maken. Draai iedere tak die je zo maakt 2 tot 3 keer om.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
5

Versier de boom

Bestrijk de boom opnieuw met pesto. Bestrooi met geraspte mozzarella. Halveer enkele kerstomaatjes en leg ze op de boom.
Kerstboom met pesto, mozzarella en tomaat
6

Laat rijzen

Dek de kerstboom af en laat 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de kerstboom

Bak de kerstboom 20 minuten op 200 °C. Serveer warm of koud.

Wat zeggen anderen