Kerstbiscuit met crème au beurre
Klaar voor het kerstfeest? Kerstbiscuit met crème au beurre brengt je helemaal in de juiste stemming. Dit gebak combineert een krokante kruimeldeegbodem, een luchtige biscuittaart en een verrukkelijke vulling van crème au beurre. Werk af met kleurrijke marsepein. Een echte blikvanger op de feesttafel!
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstbiscuit met crème au beurre

1

Bodem van kruimeldeeg maken

Kneed de ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een gladde massa. Laat 15 minuten koelen in de koelkast.
2
Bestuif je werkvlak met bloem. Rol het deeg met een deegrol uit tot een dikte van 3 mm. Gebruik de bovenkant van de bakvorm om een kerstboom uit je kruimeldeeg te snijden. Leg het kruimeldeeg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten op 180 °C.
3

Biscuit maken

Roer de Mix voor Biscuit, de eieren en het water door elkaar. Meng het beslag 10 minuten met de mixer op de hoogste stand. Vet de bakvorm in. Giet het beslag erin. Bak de biscuit 25 à 30 minuten op 170 °C. Haal de biscuit uit de vorm en laat hem afkoelen.
4

Marsepein uitrollen

Kneed enkele druppels groene kleurstof door de marsepein, tot je een dennengroene kleur hebt.
5
Bestrooi de bakvorm overvloedig met poedersuiker. Leg de marsepein tussen twee vellen huishoudfolie. Rol het geheel daarna met een deegrol uit tot een dikte van 1 à 2 mm. Leg de plak marsepein in de bakvorm. Druk goed aan.
6

Crème au beurre mengen

Roer de boter voor de crème au beurre glad. Meng de Mix voor Crème au beurre en de suiker in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel beetje per beetje toe aan de boter. Mix 5 minuten op de hoogste stand.
7

Kerstbiscuit versieren

Vul je biscuit met crème au beurre. Snij de biscuit horizontaal door. Besprenkel beide binnenkanten met een beetje likeur. Bestrijk ze daarna met een flinke laag crème au beurre. Leg de helften weer op elkaar.
8
Zet de bakvorm met de marsepein op de biscuit. Draai het geheel om, zodat de biscuit in de bakvorm zit. Gebruik wat crème au beurre om de kruimeldeegbodem boven op de biscuit te kleven.
9
Draai de bakvorm weer om. Haal de vorm voorzichtig van de taart. Zorg ervoor dat ook de marsepein uit de vorm loskomt. Verwijder eventueel de restjes poedersuiker van de marsepein.
10
Maak nu de takken en de stam van de dennenboom. Leg een zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water. Snij een tipje van de hoek van het zakje, en gebruik het om op de kerstbiscuit te tekenen. Plak de gekonfijte kersen als kerstballen op je dennenboomkoek.
kerstboombiscuit groen

Voor je kruimeldeeg
130 g harde boter
1 ei
Voor je biscuit
3 eieren
20 ml water
1 eetlepel likeur
Voor je marsepein
300 g marsepein (2 repen)
groene kleurstof
Voor je crème au beurre
150 g boter
150 ml water
Voor je afwerking
1 pakje chocoladeglazuur
gekonfijte kersen
vetstof (om de bakvorm in te vetten)
Bak- en kookbenodigdheden
bakvorm dennenboom
oven met bakplaat
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
kerstboombiscuit groen

Voor je kruimeldeeg
130 g harde boter
1 ei
Voor je biscuit
3 eieren
20 ml water
1 eetlepel likeur
Voor je marsepein
300 g marsepein (2 repen)
groene kleurstof
Voor je crème au beurre
150 g boter
150 ml water
Voor je afwerking
1 pakje chocoladeglazuur
gekonfijte kersen
vetstof (om de bakvorm in te vetten)
Bak- en kookbenodigdheden
bakvorm dennenboom
oven met bakplaat
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bodem van kruimeldeeg maken

Kneed de ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een gladde massa. Laat 15 minuten koelen in de koelkast.
2
Bestuif je werkvlak met bloem. Rol het deeg met een deegrol uit tot een dikte van 3 mm. Gebruik de bovenkant van de bakvorm om een kerstboom uit je kruimeldeeg te snijden. Leg het kruimeldeeg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten op 180 °C.
3

Biscuit maken

Roer de Mix voor Biscuit, de eieren en het water door elkaar. Meng het beslag 10 minuten met de mixer op de hoogste stand. Vet de bakvorm in. Giet het beslag erin. Bak de biscuit 25 à 30 minuten op 170 °C. Haal de biscuit uit de vorm en laat hem afkoelen.
4

Marsepein uitrollen

Kneed enkele druppels groene kleurstof door de marsepein, tot je een dennengroene kleur hebt.
5
Bestrooi de bakvorm overvloedig met poedersuiker. Leg de marsepein tussen twee vellen huishoudfolie. Rol het geheel daarna met een deegrol uit tot een dikte van 1 à 2 mm. Leg de plak marsepein in de bakvorm. Druk goed aan.
6

Crème au beurre mengen

Roer de boter voor de crème au beurre glad. Meng de Mix voor Crème au beurre en de suiker in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel beetje per beetje toe aan de boter. Mix 5 minuten op de hoogste stand.
7

Kerstbiscuit versieren

Vul je biscuit met crème au beurre. Snij de biscuit horizontaal door. Besprenkel beide binnenkanten met een beetje likeur. Bestrijk ze daarna met een flinke laag crème au beurre. Leg de helften weer op elkaar.
8
Zet de bakvorm met de marsepein op de biscuit. Draai het geheel om, zodat de biscuit in de bakvorm zit. Gebruik wat crème au beurre om de kruimeldeegbodem boven op de biscuit te kleven.
9
Draai de bakvorm weer om. Haal de vorm voorzichtig van de taart. Zorg ervoor dat ook de marsepein uit de vorm loskomt. Verwijder eventueel de restjes poedersuiker van de marsepein.
10
Maak nu de takken en de stam van de dennenboom. Leg een zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water. Snij een tipje van de hoek van het zakje, en gebruik het om op de kerstbiscuit te tekenen. Plak de gekonfijte kersen als kerstballen op je dennenboomkoek.

Wat zeggen anderen