K3-taart
Verjaardagsfeestje voor een K3-fan? Dan is deze prachtige K3-taart de ideale traktatie. Lekker luchtig en kleurrijk versierd. Met het pakket voor K3-taart zet je dit kunstwerkje in een wip op tafel.
Voeg toe aan receptenboekje

K3-taart

1

Spongecake bakken

Verwarm de oven voor op 150 °C. Voeg de mix, de eieren en het water samen. Klop 10 minuten met een mixer op de hoogste snelheid zodat je een luchtig beslag krijgt.
2
Vet de bakvorm in met boter of met Dibro spray-invetter. Giet het beslag in de vorm.
3
Bak de taart 10 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 20 à 25 minuten bakken. Laat de taart afkoelen.
4

Botercrème maken

Klop de boter 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een gladde, smeuïge massa. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel 30 seconden op de laagste stand zodat de massa iets dikker wordt. Maak met een lepel de boter goed los van de rand en de bodem van de kom. Klop de massa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
5

Taart versieren

Zet de taart op de taartonderlegger. Snij de taart met een taartzaag of scherp mes in drie gelijke lagen. Bedek de onderste laag met fruitvulling. Strijk botercrème op de onderkant van de middenlaag en leg zo op de onderste laag. Strijk ook botercrème op de bovenkant van de middenlaag, naar de rand toe iets dikker dan in het midden. Leg daarop de bovenlaag met de bolle kant naar beneden. Zo maak je de taart mooi recht vanboven. Bestrijk de zijkant van de taart met botercrème en strijk op de bovenkant een dun laagje botercrème.
6
Leg de hostie bovenop de taart.
7
Versier de zijkant met decoratiebolletjes.

Giet de decoratiebolletjes op een plat bord en rol de zijkant van de taart zachtjes erdoorheen.

Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Spongecake bakken

Verwarm de oven voor op 150 °C. Voeg de mix, de eieren en het water samen. Klop 10 minuten met een mixer op de hoogste snelheid zodat je een luchtig beslag krijgt.
2
Vet de bakvorm in met boter of met Dibro spray-invetter. Giet het beslag in de vorm.
3
Bak de taart 10 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 20 à 25 minuten bakken. Laat de taart afkoelen.
4

Botercrème maken

Klop de boter 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een gladde, smeuïge massa. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel 30 seconden op de laagste stand zodat de massa iets dikker wordt. Maak met een lepel de boter goed los van de rand en de bodem van de kom. Klop de massa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
5

Taart versieren

Zet de taart op de taartonderlegger. Snij de taart met een taartzaag of scherp mes in drie gelijke lagen. Bedek de onderste laag met fruitvulling. Strijk botercrème op de onderkant van de middenlaag en leg zo op de onderste laag. Strijk ook botercrème op de bovenkant van de middenlaag, naar de rand toe iets dikker dan in het midden. Leg daarop de bovenlaag met de bolle kant naar beneden. Zo maak je de taart mooi recht vanboven. Bestrijk de zijkant van de taart met botercrème en strijk op de bovenkant een dun laagje botercrème.
6
Leg de hostie bovenop de taart.
7
Versier de zijkant met decoratiebolletjes.

Giet de decoratiebolletjes op een plat bord en rol de zijkant van de taart zachtjes erdoorheen.


Wat zeggen anderen