Jagersbroodjes met pompoenpitten
Deze heerlijke jagersbroodjes met pompoenpitten doen je gegarandeerd watertanden. Serveer ze bij een kaasplankje of bij een dampende kop verse groentesoep. Puur genot!
Voeg toe aan receptenboekje

Jagersbroodjes met pompoenpitten

1
Meng de bloemmix, de gist en het water tot een vast brooddeeg. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Druk het deeg plat. Rol het uit tot je een vierkant hebt van 32 cm op 32 cm.
3
Verdeel het deeg in 16 vierkantjes. Dat doe je door de plak deeg horizontaal én verticaal in vier gelijke stroken te snijden.
4
Besprenkel elk stukje deeg met water. Strooi de pompoenpitten op een bord, en druk de deegstukken met de vochtige kant tegen de pompoenpitten aan.
5

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en zet de broodjes erop – met de pitten naar boven. Zorg ervoor dat elk broodje voldoende plaats heeft, en dek af met huishoudfolie. Laat de broodjes zo’n 30 minuten rijzen, tot ze dubbel zo groot zijn.

6
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodjes vervolgens 20 minuten.
Herfstbroodje pompoenpitten

voor 16 broodjes
500 g AVEVE All-in Jagersbrood
270 ml water
pompoenpitten
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
huishoudfolie
potje met water
bakpenseel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Herfstbroodje pompoenpitten

voor 16 broodjes
500 g AVEVE All-in Jagersbrood
270 ml water
pompoenpitten
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
huishoudfolie
potje met water
bakpenseel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng de bloemmix, de gist en het water tot een vast brooddeeg. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Druk het deeg plat. Rol het uit tot je een vierkant hebt van 32 cm op 32 cm.
3
Verdeel het deeg in 16 vierkantjes. Dat doe je door de plak deeg horizontaal én verticaal in vier gelijke stroken te snijden.
4
Besprenkel elk stukje deeg met water. Strooi de pompoenpitten op een bord, en druk de deegstukken met de vochtige kant tegen de pompoenpitten aan.
5

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en zet de broodjes erop – met de pitten naar boven. Zorg ervoor dat elk broodje voldoende plaats heeft, en dek af met huishoudfolie. Laat de broodjes zo’n 30 minuten rijzen, tot ze dubbel zo groot zijn.

6
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodjes vervolgens 20 minuten.

Wat zeggen anderen