Italiaanse kruidenbroodjes met kaas
Met een krokant laagje parmezaan op je Italiaanse kruidenbroodjes geurt je keuken helemaal naar de aroma’s van het Zuiden. Een heerlijk aperitiefhapje en ook niet te versmaden bij de barbecue.
Voeg toe aan receptenboekje

Italiaanse kruidenbroodjes met kaas

1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Italiaanse kruidenbroodjes met kaas
2
Verdeel het deeg in stukjes van 50 g en maak ze bolvormig.
Italiaanse kruidenbroodjes met kaas
3
Dip de bolletjes met de bovenkant in de gesmolten boter en daarna in de fijngemalen parmezaan.
Italiaanse kruidenbroodjes met kaas
4
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes erop. Dek ze weer af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5
Bak de broodjes 18 minuten op 200 °C.

Leg zodra de kaas bruin begint te kleuren een vel bakpapier over de broodjes. Zo vermijd je dat ze verbranden.

Italiaanse kruidenbroodjes met kaas

15 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je brooddeeg
300 ml water
Voor de afwerking
30 g gesmolten boter
50 g fijngemalen parmezaan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Italiaanse kruidenbroodjes met kaas

15 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je brooddeeg
300 ml water
Voor de afwerking
30 g gesmolten boter
50 g fijngemalen parmezaan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Italiaanse kruidenbroodjes met kaas
2
Verdeel het deeg in stukjes van 50 g en maak ze bolvormig.
Italiaanse kruidenbroodjes met kaas
3
Dip de bolletjes met de bovenkant in de gesmolten boter en daarna in de fijngemalen parmezaan.
Italiaanse kruidenbroodjes met kaas
4
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes erop. Dek ze weer af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5
Bak de broodjes 18 minuten op 200 °C.

Leg zodra de kaas bruin begint te kleuren een vel bakpapier over de broodjes. Zo vermijd je dat ze verbranden.


Wat zeggen anderen