Italiaans kerstbrood
Een ontbijt op kerstdag met een typisch Italiaans kerstbrood … Loopt het water je al in de mond? Haal gekonfijte macedoine, rozijnen en amandelschilfers in huis en laat je broodmachine de rest doen. Met dit recept is het elke dag Kerstmis.
Voeg toe aan receptenboekje

Italiaans kerstbrood

1

Weeg de deegingrediënten nauwkeurig af, en doe ze in de broodmachine.

2

Start het programma voor rozijnenbrood.

3

Open het deksel iets voor het einde van de kneedfase, en voeg de macedoine, rozijnen en amandelschilfers toe.

4

Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden. Laat het afkoelen op een rooster.

Een aangebrande korst vermijden? Stel de korstkleur in als ‘licht’. De suiker in dit recept maakt je korst vanzelf donkerder.

Italiaans kerstbrood

Voor je deeg
270 ml melk
75 g boter
5 g zout
1 ei
Voor je vulling
100 g donkere rozijnen
60 g gekonfijte macedoine
60 g amandelschilfers
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Italiaans kerstbrood

Voor je deeg
270 ml melk
75 g boter
5 g zout
1 ei
Voor je vulling
100 g donkere rozijnen
60 g gekonfijte macedoine
60 g amandelschilfers
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Weeg de deegingrediënten nauwkeurig af, en doe ze in de broodmachine.

2

Start het programma voor rozijnenbrood.

3

Open het deksel iets voor het einde van de kneedfase, en voeg de macedoine, rozijnen en amandelschilfers toe.

4

Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden. Laat het afkoelen op een rooster.

Een aangebrande korst vermijden? Stel de korstkleur in als ‘licht’. De suiker in dit recept maakt je korst vanzelf donkerder.


Wat zeggen anderen