Hondjes van juniorbrood
Zet je kinderen een koksmuts op, en laat ze mee hondjes van juniorbrood bakken. Kneed het deeg tot luchtige broodbolletjes en maak twee grote oren in de broodjes. Vorm ogen en een neus met rozijntjes of chocolade. Niet schrikken: er staan acht heerlijke hondjes op tafel! Smulplezier gegarandeerd!
Voeg toe aan receptenboekje

Hondjes van juniorbrood

1

Broodjes maken

Meng de broodmix en het water tot een glad deeg. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

juniorbrood stap 1
2

Rol acht broodbolletjes van ongeveer 100 g uit het deeg. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze nog eens 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

juniorbrood stap 2
3

Druk de bolletjes plat, en rol ze daarna opnieuw tot bolletjes.

juniorbrood stap 3
4

Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Laat 10 minuten onafgedekt rijzen.

juniorbrood stap 4
5

Hondjes versieren

Knip met een schaar twee keer in de bovenkant van elk broodje. Zo krijg je een gezichtje met twee oren.

juniorbrood versieren stap 1
6

Dek de deeghondjes opnieuw af met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen. Knip daarna nog eens met een schaar op dezelfde plaatsen in het deeg. Zo verdwijnen de oren van het hondje niet tijdens het rijzen.

juniorbrood versieren stap 2
7

Bestrijk alle deegstukken met wat losgeklopt ei.

juniorbrood versieren stap 3
8

Werk de hondjes af: maak met stukjes smeltchocolade, chocolade koffieboontjes of rozijnen ogen en neuzen in het deeg. Druk de versiering diep genoeg, zodat ze niet loskomt tijdens het bakken.

juniorbrood versieren stap 4
9

Laat nog 15 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de hondjes daarna 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

juniorbrood versieren stap 5

Wil je de hondjes van juniorbrood perfect afwerken? Geef ze dan nog een tongetje. Snij de mond van het broodhondje open en leg daartussen een stukje boterhammenworst. Of druk er een worstje in, dat langs beide kanten uit de bek steekt. Waf!

juniorbrood versieren tip
Hondjes van juniorbrood

voor 8 hondjes
300 ml water
1 ei
stukjes smeltchocolade, chocolade koffiebonen of donkere rozijnen
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Hondjes van juniorbrood

voor 8 hondjes
300 ml water
1 ei
stukjes smeltchocolade, chocolade koffiebonen of donkere rozijnen
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Broodjes maken

Meng de broodmix en het water tot een glad deeg. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

juniorbrood stap 1
2

Rol acht broodbolletjes van ongeveer 100 g uit het deeg. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze nog eens 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

juniorbrood stap 2
3

Druk de bolletjes plat, en rol ze daarna opnieuw tot bolletjes.

juniorbrood stap 3
4

Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Laat 10 minuten onafgedekt rijzen.

juniorbrood stap 4
5

Hondjes versieren

Knip met een schaar twee keer in de bovenkant van elk broodje. Zo krijg je een gezichtje met twee oren.

juniorbrood versieren stap 1
6

Dek de deeghondjes opnieuw af met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen. Knip daarna nog eens met een schaar op dezelfde plaatsen in het deeg. Zo verdwijnen de oren van het hondje niet tijdens het rijzen.

juniorbrood versieren stap 2
7

Bestrijk alle deegstukken met wat losgeklopt ei.

juniorbrood versieren stap 3
8

Werk de hondjes af: maak met stukjes smeltchocolade, chocolade koffieboontjes of rozijnen ogen en neuzen in het deeg. Druk de versiering diep genoeg, zodat ze niet loskomt tijdens het bakken.

juniorbrood versieren stap 4
9

Laat nog 15 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de hondjes daarna 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

juniorbrood versieren stap 5

Wil je de hondjes van juniorbrood perfect afwerken? Geef ze dan nog een tongetje. Snij de mond van het broodhondje open en leg daartussen een stukje boterhammenworst. Of druk er een worstje in, dat langs beide kanten uit de bek steekt. Waf!

juniorbrood versieren tip

Wat zeggen anderen