Homemade praliné
Praliné is zalige mengeling van noten en karamel waarmee je elk dessert een boost geeft. Lekker op onder andere ijsjes, koekjes en taarten. Wist je dat praliné heel gemakkelijk zelf te maken is? Het enige wat je nodig hebt van ingrediënten zijn hazelnoten, suiker en water. Easy does it.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenSuiker, Noten, Vegan
Ingrediënten
-
Voor je praliné
-
• 100 g suiker
-
• 100 g geroosterde hazelnoten (of amandelen)In winkel beschikbaar
-
• 100 ml water
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Een brede steelpan met dikke bodem
-
• Bakplaat
-
• Bakpapier
-
• Keukenrobot
-
Zo maak je het
Zet een steelpan op het vuur. Doe er de suiker en het water in. Breng alles op een middelhoog vuur aan de kook. NIET ROEREN!
Wacht tot alle suikerkristallen verdwenen zijn. Je suikermengsel is nu veranderd in een bleke, kokende suikerstroop. NIET ROEREN!
Draai het vuur hoger.Het water zal nu snel volledig verdampen en de suiker begint te verkleuren. Wacht tot de karamel een goudgele kleur krijgt. Zet het vuur op de laagste stand. Roer even om zodat je een egale goudkleurige karamel bekomt.
Voeg de geroosterde noten toe. Roer de noten onder de karamel tot alle noten met karamel omhuld zijn.
Giet het pralinémengsel op een bakplaat met bakpapier.
Laat de praliné volledig afkoelen. Breek de karamel in stukken en maal kort in de keukenmachine.
Voor pralinépasta laat je de keukenmachine wat langer draaien. Zo komt de olie vanzelf vrij uit de noten met als resultaat een dikke, vloeibare pralinépasta. Heerlijk om gebak of desserten mee te versieren.