Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Homemade praliné

PRALINE_1920x600

Praliné is zalige mengeling van noten en karamel waarmee je elk dessert een boost geeft. Lekker op onder andere ijsjes, koekjes en taarten. Wist je dat praliné heel gemakkelijk zelf te maken is? Het enige wat je nodig hebt van ingrediënten zijn hazelnoten, suiker en water. Easy does it.

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    15 - 30 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Suiker, Noten, Vegan
  • Voor je praliné
    • 100 g suiker
    • 100 g geroosterde hazelnoten (of amandelen)
      In winkel beschikbaar
    • 100 ml water

Zet een steelpan op het vuur. Doe er de suiker en het water in. Breng alles op een middelhoog vuur aan de kook. NIET ROEREN!

PRALINE-STAP-1_860x695

Wacht tot alle suikerkristallen verdwenen zijn. Je suikermengsel is nu veranderd in een bleke, kokende suikerstroop. NIET ROEREN!

PRALINE-STAP-2_860x695

Draai het vuur hoger.Het water zal nu snel volledig verdampen en de suiker begint te verkleuren. Wacht tot de karamel een goudgele kleur krijgt. Zet het vuur op de laagste stand. Roer even om zodat je een egale goudkleurige karamel bekomt.

PRALINE-STAP-3_860x695

Voeg de geroosterde noten toe. Roer de noten onder de karamel tot alle noten met karamel omhuld zijn.

PRALINE-STAP-4_860x695

Giet het pralinémengsel op een bakplaat met bakpapier.

PRALINE-STAP-5_860x695

Laat de praliné volledig afkoelen. Breek de karamel in stukken en maal kort in de keukenmachine.

PRALINE-STAP-6_860x695
Tip!

Voor pralinépasta laat je de keukenmachine wat langer draaien. Zo komt de olie vanzelf vrij uit de noten met als resultaat een dikke, vloeibare pralinépasta. Heerlijk om gebak of desserten mee te versieren.

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met