Homemade praliné
Praliné is een zalige mengeling van noten en karamel waarmee je elk dessert een boost geeft. En echte patissiers maken die zelf! Ijsjes, koekjes, taarten of als extra smaakmaker op een dessertbord. Nu meteen proberen want met onze Look & Cook heb je in geen tijd een voorraad zelfgemaakte praliné in huis!
Voeg toe aan receptenboekje

Homemade praliné

1
Zet een steelpan op het vuur. Doe er de suiker en het water in. Breng alles op een middelhoog vuur aan de kook. NIET ROEREN!
Homemade praliné
2
Wacht tot alle suikerkristallen verdwenen zijn. Je suikermengsel is nu veranderd in een bleke, kokende suikerstroop. NIET ROEREN!
Homemade praliné
3
Draai het vuur hoger.Het water zal nu snel volledig verdampen en de suiker begint te verkleuren. Wacht tot de karamel een goudgele kleur krijgt. Zet het vuur op de laagste stand. Roer even om zodat je een egale goudkleurige karamel bekomt.
Homemade praliné
4
Voeg de geroosterde noten toe. Roer de noten onder de karamel tot alle noten met karamel omhuld zijn.
Homemade praliné
5
Giet het pralinémengsel op een bakplaat met bakpapier.
Homemade praliné
6
Laat de praliné volledig afkoelen. Breek de karamel in stukken en maal kort in de keukenmachine.
Homemade praliné

Voor pralinépasta laat je de keukenmachine wat langer draaien. Zo komt de olie vanzelf vrij uit de noten met als resultaat een dikke, vloeibare pralinépasta. Heerlijk om gebak of desserten mee te versieren.

Homemade praliné

Voor 200 g praliné
Voor je praliné
100 g geroosterde hazelnoten (of amandelen)
100 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Een brede steelpan met dikke bodem
Keukenrobot
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Homemade praliné

Voor 200 g praliné
Voor je praliné
100 g geroosterde hazelnoten (of amandelen)
100 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Een brede steelpan met dikke bodem
Keukenrobot
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Zet een steelpan op het vuur. Doe er de suiker en het water in. Breng alles op een middelhoog vuur aan de kook. NIET ROEREN!
Homemade praliné
2
Wacht tot alle suikerkristallen verdwenen zijn. Je suikermengsel is nu veranderd in een bleke, kokende suikerstroop. NIET ROEREN!
Homemade praliné
3
Draai het vuur hoger.Het water zal nu snel volledig verdampen en de suiker begint te verkleuren. Wacht tot de karamel een goudgele kleur krijgt. Zet het vuur op de laagste stand. Roer even om zodat je een egale goudkleurige karamel bekomt.
Homemade praliné
4
Voeg de geroosterde noten toe. Roer de noten onder de karamel tot alle noten met karamel omhuld zijn.
Homemade praliné
5
Giet het pralinémengsel op een bakplaat met bakpapier.
Homemade praliné
6
Laat de praliné volledig afkoelen. Breek de karamel in stukken en maal kort in de keukenmachine.
Homemade praliné

Voor pralinépasta laat je de keukenmachine wat langer draaien. Zo komt de olie vanzelf vrij uit de noten met als resultaat een dikke, vloeibare pralinépasta. Heerlijk om gebak of desserten mee te versieren.


Wat zeggen anderen