Hazelnootkoekjes met rozijnen
Cookies vallen in de smaak bij jong en oud. Zeker als je er hazelnoten en rozijnen aan toevoegt. De knapperige hazelnoten zorgen voor een pralinésmaak die subtiel verzacht wordt door de rozijnen. Dankzij onze mix voor cookies is het deeg bovendien razendsnel klaar.
Voeg toe aan receptenboekje

Hazelnootkoekjes met rozijnen

1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de hazelnoten enkele minuten op een bakplaat en laat ze afkoelen.
2
Doe de noten in een plastic zakje en rol ze fijn met een deegrol.
3
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een mooi samenhangend deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
4
Meng de hazelnoten en de rozijnen onder het deeg. Als het deeg te slap wordt, laat het dan opnieuw afkoelen in de koelkast.
5
Rol het deeg dun uit en steek er koekjes uit.
6
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de koekjes vervolgens 15 à 20 minuten tot ze goudbruin kleuren.
Hazelnootkoekjes

voor 20 koekjes
Voor je deeg
60 g boter
10 ml water
Voor je vulling
50 g hazelnoten
50 g rozijnen
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
plastic zakje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Hazelnootkoekjes

voor 20 koekjes
Voor je deeg
60 g boter
10 ml water
Voor je vulling
50 g hazelnoten
50 g rozijnen
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
plastic zakje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de hazelnoten enkele minuten op een bakplaat en laat ze afkoelen.
2
Doe de noten in een plastic zakje en rol ze fijn met een deegrol.
3
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een mooi samenhangend deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
4
Meng de hazelnoten en de rozijnen onder het deeg. Als het deeg te slap wordt, laat het dan opnieuw afkoelen in de koelkast.
5
Rol het deeg dun uit en steek er koekjes uit.
6
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de koekjes vervolgens 15 à 20 minuten tot ze goudbruin kleuren.

Wat zeggen anderen