Haverkoek met zaden en vruchten
Zin in een heerlijk en eenvoudig tussendoortje boordevol gezonde ingrediënten? Probeer deze haverkoek met zaden en vruchten. Lekker knapperig en zonder toegevoegde suiker. Een aanrader om de kleine honger te stillen.
Voeg toe aan receptenboekje

Haverkoek met zaden en vruchten

1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg alle ingrediënten samen en meng goed.
2
Vet de bakvorm in. Giet er het mengsel in. Druk het stevig aan met een lepel.
3
Bak de haverkoek 55 minuten op 180 °C.

Lijnzaad en chiazaad zijn essentieel in dit recept. Ze nemen vocht op en zorgen zo voor de nodige ‘lijm’ in de haverkoek.

Haverkoek met zaden en vruchten

Voor 1 cakevorm van 25cm
Bak- en kookbenodigdheden
Mengkom
Spray-invetter
Voor de haverkoek
150 g lijnzaad
250 ml lauwwarm water
30 g donkere rozijnen
30 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
30 g gedroogde pruimen, fijngesneden
40 g chiazaad
40 g geroosterde hazelnoten, fijngehakt
40 g pompoenpitten
40 g zonnebloempitten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Haverkoek met zaden en vruchten

Voor 1 cakevorm van 25cm
Bak- en kookbenodigdheden
Mengkom
Spray-invetter
Voor de haverkoek
150 g lijnzaad
250 ml lauwwarm water
30 g donkere rozijnen
30 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
30 g gedroogde pruimen, fijngesneden
40 g chiazaad
40 g geroosterde hazelnoten, fijngehakt
40 g pompoenpitten
40 g zonnebloempitten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg alle ingrediënten samen en meng goed.
2
Vet de bakvorm in. Giet er het mengsel in. Druk het stevig aan met een lepel.
3
Bak de haverkoek 55 minuten op 180 °C.

Lijnzaad en chiazaad zijn essentieel in dit recept. Ze nemen vocht op en zorgen zo voor de nodige ‘lijm’ in de haverkoek.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 10/01/2018 11:25
Lekker en gemakkelijk te maken