Haver-notenrepen
Wil je weten wat er in je energiereep zit, dan maak je ze toch gewoon zelf. Deze versie combineert gezonde havervezels met chocoladedruppels en knapperige noten. Elke pauze wordt een feest.
Voeg toe aan receptenboekje

Haver-notenrepen

1

Maak het beslag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng voltarwemeel, havermout, kaneel en zout in een kom. Klop in een tweede kom de eieren, de kokosolie, een paar druppels vanillearoma en de siroop op tot een luchtig mengsel. Voeg het droge mengsel toe en meng goed.

havernotenreep
2

Voeg noten en chocolade toe

Hak de noten en chocoladedrup- pels in stukjes. Voeg ze toe aan het beslag.

havernotenreep
3

Vul de bakvorm

Bekleed de vormpjes met bakpapier. Vul ze met het beslag.

havernotenreep
4

Bak de haver-notenrepen

Bak de repen 25 à 30 minuten op 180 °C. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

havernotenreep

Recept voor 12 repen
Dit heb je nodig
160 g havermout
2 eieren
30 g kokosolie
40 g ahornsiroop
100 g notenmix
kaneel naar smaak
snufje zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
havernotenreep

Recept voor 12 repen
Dit heb je nodig
160 g havermout
2 eieren
30 g kokosolie
40 g ahornsiroop
100 g notenmix
kaneel naar smaak
snufje zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het beslag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng voltarwemeel, havermout, kaneel en zout in een kom. Klop in een tweede kom de eieren, de kokosolie, een paar druppels vanillearoma en de siroop op tot een luchtig mengsel. Voeg het droge mengsel toe en meng goed.

havernotenreep
2

Voeg noten en chocolade toe

Hak de noten en chocoladedrup- pels in stukjes. Voeg ze toe aan het beslag.

havernotenreep
3

Vul de bakvorm

Bekleed de vormpjes met bakpapier. Vul ze met het beslag.

havernotenreep
4

Bak de haver-notenrepen

Bak de repen 25 à 30 minuten op 180 °C. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.


Wat zeggen anderen