Hartjes-kersentaart
Een taart bak je altijd met liefde. Je kunt dat nog meer in de verf zetten door er een leuk hartjespatroon in te maken. Wedden dat je liefdevolle attentie in een recordtempo van tafel verdwenen is?
Voeg toe aan receptenboekje

Hartjes-kersentaart

1

Maak het kruimeldeeg

Meng de ingrediënten tot een glad deeg. Laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Maak het hartjesdeksel

Strooi bloem op het werkblad. Verdeel het deeg in twee delen. Leg een deel op een vel bakpapier en rol het daarop langzaam uit met de deegrol. Snij met een mesje een ronde plak uit die iets groter is dan de taartvorm. Steek met een uitsteekvormpje een hartjespatroon uit.
3

Beleg de taartvorm

Voeg de deegrestjes bij de andere helft van het deeg. Rol het geheel uit met de deegrol tot een ronde plak die iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in. Leg het deeg er losjes over. Druk de zijkant aan. Druk overtollig deeg over de rand weg met de handpalm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
4

Vul de taart

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen en klop tot een gladde room. Strijk de room uit over de taartbodem. Bedek de room met een laagje kersenvulling.
5

Dek de taart af

Leg het hartjesdeksel bovenop de taart. Druk overtollig deeg over de rand weg met de handpalm. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Bestrooi met decoratiesuiker.
6

Bak de taart

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de taart 1 uur op 180 °C.
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het kruimeldeeg

Meng de ingrediënten tot een glad deeg. Laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Maak het hartjesdeksel

Strooi bloem op het werkblad. Verdeel het deeg in twee delen. Leg een deel op een vel bakpapier en rol het daarop langzaam uit met de deegrol. Snij met een mesje een ronde plak uit die iets groter is dan de taartvorm. Steek met een uitsteekvormpje een hartjespatroon uit.
3

Beleg de taartvorm

Voeg de deegrestjes bij de andere helft van het deeg. Rol het geheel uit met de deegrol tot een ronde plak die iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in. Leg het deeg er losjes over. Druk de zijkant aan. Druk overtollig deeg over de rand weg met de handpalm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
4

Vul de taart

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen en klop tot een gladde room. Strijk de room uit over de taartbodem. Bedek de room met een laagje kersenvulling.
5

Dek de taart af

Leg het hartjesdeksel bovenop de taart. Druk overtollig deeg over de rand weg met de handpalm. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Bestrooi met decoratiesuiker.
6

Bak de taart

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de taart 1 uur op 180 °C.

Wat zeggen anderen