Verwarm je muffinvorm vooraf in de oven. Daardoor rijzen je popovers extra hoog.
Hartige popovers
Popovers zijn luchtige eiergebakjes die je in een muffinvorm bakt. Hun naam komt van het omhoog ‘poppen’ tijdens het bakken. Deze variant met kaas en spekblokjes smaakt heerlijk als ontbijthapje.
Voeg toe aan receptenboekje

Hartige popovers

1

Maak het melk-eimengsel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de melk op een laag vuurtje. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Roer de bieslook en de parmezaan door de eieren. Voeg de opgewarmde melk al roerend toe.

2

Voeg bloem toe

Zeef de Surfina. Meng de bloem door het mengsel en roer tot je geen klontjes meer ziet.

3

Vul de kuipjes

Vet de kuipjes van de bakvorm in. Vul ze met het beslag. Verdeel de spekjes over de kuipjes. Strooi er ten slotte mozzarella over.

4

Bak de popovers

Bak de popovers 20 minuten op 200 °C. Laat 5 minuten nagaren op 170 °C.

Verwarm je muffinvorm vooraf in de oven. Daardoor rijzen je popovers extra hoog.


Voor 24 stuks
240 ml melk
2 eieren
30 g parmezaan, geraspt
20 g verse bieslook, gesnipperd
100 g gebakken spekblokjes
70 g geraspte mozzarella
Peper
Zout
Verder
Mini-muffinbakvorm met 24 kuipjes
Spray-invetter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 24 stuks
240 ml melk
2 eieren
30 g parmezaan, geraspt
20 g verse bieslook, gesnipperd
100 g gebakken spekblokjes
70 g geraspte mozzarella
Peper
Zout
Verder
Mini-muffinbakvorm met 24 kuipjes
Spray-invetter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het melk-eimengsel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de melk op een laag vuurtje. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Roer de bieslook en de parmezaan door de eieren. Voeg de opgewarmde melk al roerend toe.

2

Voeg bloem toe

Zeef de Surfina. Meng de bloem door het mengsel en roer tot je geen klontjes meer ziet.

3

Vul de kuipjes

Vet de kuipjes van de bakvorm in. Vul ze met het beslag. Verdeel de spekjes over de kuipjes. Strooi er ten slotte mozzarella over.

4

Bak de popovers

Bak de popovers 20 minuten op 200 °C. Laat 5 minuten nagaren op 170 °C.

Verwarm je muffinvorm vooraf in de oven. Daardoor rijzen je popovers extra hoog.


Wat zeggen anderen