Hartige maïsbroodjes
Deze maïsbroodjes doen harten smelten. Hun zoete geur zwermt in je tuin rond en zet magen open. Heerlijk bij een stukje gegrild vlees en met een fris kruidenslaatje. Ga aan de slag met onze mix voor maïsbrood en vuur je barbecue al maar aan!
Voeg toe aan receptenboekje

Hartige maïsbroodjes

1

Deeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met je keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.

2

Vulling maken

Stoof de ui en de paprika enkele minuten met wat boter in een pannetje.

3

Broodjes maken

Druk het deeg plat. Hak het in stukken en meng er de vulling (dus ook de kaas en kruiden of spek) door. Voeg alles samen tot een bol. Dek het deeg nu opnieuw af en laat 30 minuten rijzen.

4

Verdeel het deeg in bollen van ongeveer 60 g. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg ze erop. Dek opnieuw af en laat nog 30 minuten rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de maïsbroodjes 15 minuten.

6

Laat de broodjes afkoelen. Leg ze in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze nu nog 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.

 hartig maisbroodje

voor 16 stuks
Voor je deeg
290 ml water
Voor je vulling
2 uien, gesnipperd
1 paprika, in stukjes
1 theelepel Provençaalse kruiden
120 g gouda
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
barbecue
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
 hartig maisbroodje

voor 16 stuks
Voor je deeg
290 ml water
Voor je vulling
2 uien, gesnipperd
1 paprika, in stukjes
1 theelepel Provençaalse kruiden
120 g gouda
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
barbecue
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met je keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.

2

Vulling maken

Stoof de ui en de paprika enkele minuten met wat boter in een pannetje.

3

Broodjes maken

Druk het deeg plat. Hak het in stukken en meng er de vulling (dus ook de kaas en kruiden of spek) door. Voeg alles samen tot een bol. Dek het deeg nu opnieuw af en laat 30 minuten rijzen.

4

Verdeel het deeg in bollen van ongeveer 60 g. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg ze erop. Dek opnieuw af en laat nog 30 minuten rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de maïsbroodjes 15 minuten.

6

Laat de broodjes afkoelen. Leg ze in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze nu nog 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.


Wat zeggen anderen