Hartige croissants
Zelf deze heerlijke donkerbruine croissants maken gaat veel makkelijker én sneller dan je denkt. Als basis gebruik je het All-in Pittenmeel boordevol pitten en zaden. Volg dan de look and cook en vul het deeg met kruidenkaas, ham en nootjes. Even in de oven en verbaas iedereen in een mum van tijd met ovenverse croissants!
Voeg toe aan receptenboekje

Hartige croissants

1
Meet alle ingrediënten voor het deeg precies af. Voeg ze samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
HARTIGE CROISSANTS
2
Druk het deeg plat met de handen en vouw het dubbel. Maak er een bolletje van. Dek opnieuw af met folie en laat 10 minuten rijzen.
Hartige croissants
3

Doe de hazelnoten in een plastic zakje. Plet ze met een deegrol, zodat je grove stukken krijgt.

Hartige croissants
4
Bestuif het werkvlak met bloem. Druk het deeg plat en rol het uit met een deegrol tot een rechthoek van 30 bij 60 cm. Is het deeg te stroef, laat het dan even rusten en ga daarna verder. Verdeel deze rechthoek in 2 stukken van 15 bij 60 cm. Snij uit elk stuk 8 driehoekjes.
Hartige croissants
5
Bestrijk de deegstukjes met kruidenkaas, maar laat de randen vrij. Strooi er gebroken hazelnoten over en leg er een plakje ham op. Strijk daar nog een dun laagje kruidenkaas over. Bestrijk de randen lichtjes met water.
Hartige croissants
6

Rol de driehoekjes op van de basis naar de punt toe. Druk goed aan.  Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schik de croissants erop. Bedek ze met folie en laat ze rijzen op kamertemperatuur tot hun volume verdubbeld is (30 à 45 minuten).

Hartige croissants
7

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de croissants met losgeklopt ei. Bak ze 20 minuten op 200 °C.

Hartige croissants

Voor een extra krokante toets bestrooi je de croissants voor het bakken met gehakte noten.

Hartige croissants

Voor 16 croissants
Voor je deeg
300 ml water
Voor je vulling
100 g Dibro Geroosterde hazelnoten
150 g kruidenkaas
150 g gekookte, rauwe of gerookte ham
Voor de afwerking
1 losgeklopt ei
Bak- en kookbenodigdheden
Meetlat
Siliconen bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Hartige croissants

Voor 16 croissants
Voor je deeg
300 ml water
Voor je vulling
100 g Dibro Geroosterde hazelnoten
150 g kruidenkaas
150 g gekookte, rauwe of gerookte ham
Voor de afwerking
1 losgeklopt ei
Bak- en kookbenodigdheden
Meetlat
Siliconen bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meet alle ingrediënten voor het deeg precies af. Voeg ze samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
HARTIGE CROISSANTS
2
Druk het deeg plat met de handen en vouw het dubbel. Maak er een bolletje van. Dek opnieuw af met folie en laat 10 minuten rijzen.
Hartige croissants
3

Doe de hazelnoten in een plastic zakje. Plet ze met een deegrol, zodat je grove stukken krijgt.

Hartige croissants
4
Bestuif het werkvlak met bloem. Druk het deeg plat en rol het uit met een deegrol tot een rechthoek van 30 bij 60 cm. Is het deeg te stroef, laat het dan even rusten en ga daarna verder. Verdeel deze rechthoek in 2 stukken van 15 bij 60 cm. Snij uit elk stuk 8 driehoekjes.
Hartige croissants
5
Bestrijk de deegstukjes met kruidenkaas, maar laat de randen vrij. Strooi er gebroken hazelnoten over en leg er een plakje ham op. Strijk daar nog een dun laagje kruidenkaas over. Bestrijk de randen lichtjes met water.
Hartige croissants
6

Rol de driehoekjes op van de basis naar de punt toe. Druk goed aan.  Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schik de croissants erop. Bedek ze met folie en laat ze rijzen op kamertemperatuur tot hun volume verdubbeld is (30 à 45 minuten).

Hartige croissants
7

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de croissants met losgeklopt ei. Bak ze 20 minuten op 200 °C.

Hartige croissants

Voor een extra krokante toets bestrooi je de croissants voor het bakken met gehakte noten.


Wat zeggen anderen